Dünya

Londra'da şok gözaltılar: Filistin yanlısı protestocular polis müdahalesiyle karşılaştı!

Londra'da İsrail ile ticari ilişkisi olan şirketlere karşı düzenlenen protestoda, 'Palestine Action' grubuna destek veren çok sayıda kişi polis müdahalesiyle gözaltına alındı.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
1 dk Sesli Dinle 0
Londra'da şok gözaltılar: Filistin yanlısı protestocular polis müdahalesiyle karşılaştı!

İngiltere'nin başkenti Londra'da, İsrail ile ticari bağları bulunan firmaları hedef alan bir protesto eylemi sırasında çok sayıda kişi gözaltına alındı. Bu gösteri, 'Palestine Action' adlı örgütün geçtiğimiz temmuz ayında terör örgütleri listesine eklenmesine tepki olarak düzenlendi.

PROTESTO MEYDANDA BAŞLADI

Tavistock Meydanı'nda toplanan eylemciler, yasaklanan 'Palestine Action' grubuna desteklerini belirtmek için çeşitli pankartlar taşıdı. Ellerindeki boş karton ve pankartlarda 'Soykırıma karşıyım, Palestine Action'ı destekliyorum' gibi ifadeler yazılıydı. Göstericilerin bir kısmı, bilinçli olarak gözaltına alınmak amacıyla meydanda oturma eylemi gerçekleştirdi.

POLİS MÜDAHALESİYLE SONUÇLANDI

Londra Metropolitan Polisi, pankart taşıyan ve yasaklı gruba destek verdiği gerekçesiyle bazı protestocuları gözaltına aldı. Gözaltına alınanların kesin sayısı henüz resmi olarak açıklanmadı. 'Palestine Action' örgütü, daha önce de İngiltere'de İsrail ile iş yapan şirketlere yönelik eylemleriyle dikkat çekmişti. Grubun son olarak haziran ayında bir İngiliz hava üssünde düzenlediği protesto, kamuoyunda geniş yankı bulmuştu.

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş