Gündem

Louvre Müzesinde güvenlik tedbirleri: Soygun sonrası acil önlemler

Louvre Müzesi, güvenlik açıkları nedeniyle acil önlemler alıyor. Kültür Bakanı Dati, yeni güvenlik birimi oluşturulacağını ve eğitimlerin başlayacağını duyurdu.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Louvre Müzesinde güvenlik tedbirleri: Soygun sonrası acil önlemler

Fransa’nın başkenti Paristeki Louvre Müzesi, tarihi eserlerin çalınmasının ardından güvenlik önlemlerini artırma kararı aldı.

YENİ GÜVENLİK UYGULAMALARI GELİYOR

Fransa Kültür Bakanı Rachida Dati, 19 Ekim’de meydana gelen soygunla ilgili olarak, güvenlik açıklarının uzun zamandır göz ardı edildiğini belirtti. Dati, müzeye yönelik yetkisiz girişler ve araçlı saldırılarla ilgili alınacak yeni tedbirlerin yıl sonuna kadar devreye gireceğini açıkladı.

EĞİTİM VE EQUIPEMAN YENİLEME

Dati, Louvre Müzesi Müdürü Laurence Des Cars’a müze konseyini toplama talimatı vererek, yeni bir emniyet ve güvenlik birimi oluşturulması gerektiğini vurguladı. Güvenlik personelinin daha fazla eğitim alacağını ve mevcut ekipmanın yenileneceğini ifade eden Dati, bu sayede hırsızlık ve yetkisiz girişlere karşı daha etkili bir strateji geliştirileceğini belirtti.

Bu Yazıyı Paylaş