Gündem

Madencilerin bakanlık önündeki eylemi 10. gününde devam ediyor

Doruk Madencilik ve Elazığ ETİ Gümüş işçileri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önündeki eylemlerini 10. gününde de sürdürüyor ve taleplerinin karşılanmasını bekliyorlar.
ANKA
ANKA
1 dk Sesli Dinle 0
Madencilerin bakanlık önündeki eylemi 10. gününde devam ediyor

Ankara'da Bağımsız Maden-İş üyesi işçiler, alacaklarının ödenmesi talebiyle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önünde 10 gündür eylem yapıyor.

Gözaltılar ve talepler

Doruk Madencilik ve Elazığ ETİ Gümüş işçileri, bakanlık önünde “Alparslan Bayraktar çık dışarıya” ve “Ölmek var dönmek yok” gibi sloganlarla taleplerini dile getiriyor. Sendikanın Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, işçilerin beş kez gözaltına alındığını belirterek, bu durumun işçi haklarının gasbına yönelik bir girişim olduğunu ifade etti.

Mutabakat sağlandı

Aksu, üç bakan yardımcısının katıldığı bir toplantıda Doruk Madencilik işçilerinin haklarının ödenmesi konusunda mutabakata varıldığını açıkladı. Çalışma Bakanlığı İş Teftiş Kurulu’nun hazırlayacağı rapor doğrultusunda işçilerin tüm haklarının ödeneceği belirtildi. İşçilerin sorunlarına dair bakanlığın elinde kayıtların bulunduğunu vurgulayan Aksu, çözümün bir an önce sağlanması gerektiğini ifade etti.

Bu Yazıyı Paylaş