Gündem

Mahmut Arıkan: Baskın seçim sinyalleri her yerde görülüyor

Mahmut Arıkan, iktidarın baskın seçim hazırlıkları yaptığını vurgularken, yeni anayasa tartışmalarına ve tarım politikalarına da eleştirilerde bulundu.
ANKA
ANKA
1 dk Sesli Dinle 0
Mahmut Arıkan: Baskın seçim sinyalleri her yerde görülüyor

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, iktidarın gündeminde baskın bir seçim olduğunu ve bu seçimle ilgili alametlerin birer birer belirmeye başladığını ifade etti.

SEÇİM ALAMETLERİ BELİRGİNLEŞİYOR

Arıkan, seçim alametleri olarak anayasa tartışmalarını, muhalefete yönelik operasyonları, Yüksek Seçim Kurulu’ndaki hareketliliği ve Varlık Barışı’nı sıraladı. Ayrıca, ABD Swap hattının da bu alametlerden biri olduğunu vurguladı. Geriye sadece Gabar'da petrol ve Karadeniz'de doğal gaz müjdesinin kaldığını belirten Arıkan, iktidarın ajandasına rağmen her türlü seçime hazır olduklarını ifade etti.

HUKUK VE ADALET ÜZERİNDEN YENİ ANAYASA TARTIŞMASI

Yeni anayasa tartışmaları üzerine Arıkan, mevcut yönetim anlayışının değişmediği bir anayasanın yalnızca bir tabela değişikliği olacağını savundu. Anayasanın, hukuka, adalete ve özgürlüğe açılan bir kapı olması gerektiğini vurgulayan Arıkan, aksi takdirde buna itiraz edeceklerini belirtti. Ayrıca, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’nin Kudüs’e vali olma ifadesine atıfta bulunarak, savaş suçlularının yargılanması gerektiğini ifade etti. Arıkan, tarım sektörü ve büyüme rakamları hakkında da eleştirilerde bulundu. Çiftçilerin maliyetlerinin altında kalan alım fiyatlarının adaletsiz olduğunu dile getiren Arıkan, bu durumun tarımın milli güvenlik meselesi olduğunu gösterdiğini söyledi. İktidarın tek korkusunun milletin desteğini kaybetmek olduğunu belirten Arıkan, yıllardır bunun farkında olduklarını ve milletin iradesinin her zaman göz ardı edildiğini vurguladı.

Bu Yazıyı Paylaş