Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde, depremzedeler için inşa edilen konutların şantiyesinde yürek burkan bir olay yaşandı. İkizce Deprem Konutları 2. Bölge 3. Etap'ta devam eden altyapı çalışmaları sırasında meydana gelen toprak kayması, iki çalışanın hayatına mal oldu.

KAZA MI, KUSUR MU? SORUŞTURMA BAŞLADI
Henüz sebebi tam olarak anlaşılamayan bir toprak kayması sonucu, 29 yaşındaki Enis Bayram ve 34 yaşındaki Süleyman Kaya, çalıştıkları alanda ansızın bastıran toprak kütlesinin altında kaldı. Olayın ardından bölgeye derhal itfaiye, AFAD, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Çevrede güvenlik önlemleri alınırken, arama kurtarma ekipleri umutla toprağın altındakileri çıkarma mücadelesi verdi.

UMUTLAR TÜKENDİ: HASTANEDE VEDA
Saatler süren yoğun bir çalışmanın ardından ekipler, Bayram ve Kaya'yı toprak altından çıkardı. Olay yerinde ilk müdahaleleri yapılan yaralı işçiler, acil olarak hastaneye kaldırıldı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen, maalesef iki gencin de yaşamını yitirdiği haberi, yakınlarını ve tüm bölgeyi yasa boğdu. Cumhuriyet savcısı olay yerinde incelemelerde bulunurken, kazanın nedenlerinin aydınlatılması için kapsamlı bir soruşturma başlatıldı.



