Gündem

Malatya'da yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi

Malatya'da beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle 9 Ocak 2026 Cuma günü eğitime bir gün ara verildi, bazı kamu personeli için de idari izin kararı alındı.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Malatya'da yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi

Malatya'da beklenen yoğun kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle, 9 Ocak 2026 Cuma günü il genelinde eğitim ve öğretime bir gün ara verildi. Malatya Valisi Seddar Yavuz, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, bu kararın vatandaşların ve öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için alındığını duyurdu.

EĞİTİM KURUMLARINDA TATİL

Vali Yavuz'un açıklamasına göre, Milli Eğitim Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı tüm eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime ara verildi. Bu, okulların ve kreşlerin bir günlüğüne kapalı olacağı anlamına geliyor.

PERSONEL İZİN KARARLARI

Kamu kurumlarında görev yapan malul, gazi, engelli ve hamile personel, 9 Ocak 2026 tarihinde idari izinli sayılacak. Ayrıca, anne ve babası çalışan anaokulu veya kreşe devam eden çocukları bulunan personel ile engelli çocuğu bulunan personelden biri de idari izinli olacak. Sağlık, güvenlik ve 24 saat esasına göre çalışan birimlerdeki personelin durumu ise ilgili birimler tarafından değerlendirilecek.

Bu Yazıyı Paylaş