Asayiş

Malezyalı pilot havalimanında yakalandı: Bavulundan uyuşturucu ve metamfetamin çıktı, idrar testi pozitif!

Malezyalı pilot MSO, havalimanında bavulunda uyuşturucu hap ve metamfetaminle yakalandı. İdrar testi pozitif çıkan pilot, üçüncü kez uyuşturucu taşıdığını ve testleri atlatmak için temiz idrar taşıdığını itiraf etti.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Malezyalı pilot havalimanında yakalandı: Bavulundan uyuşturucu ve metamfetamin çıktı, idrar testi pozitif!

Malezya Airlines'ın Kuala Lumpur-Jakarta seferinde görevli 39 yaşındaki pilot MSO, Soekarno-Hatta Uluslararası Havalimanı'nda akılalmaz bir olayla gündeme geldi. Pilotun valizinde yapılan detaylı aramalarda toplamda 25,2 kilogram ağırlığında 70 bin 114 uyuşturucu hap ve el bagajında 4 gram metamfetamin ele geçirildi. Bu şok edici bulguların ardından yapılan idrar testinde pilotun uyuşturucu kullandığı pozitif sonuçlandı.

Malezyalı pilot havalimanında yakalandı: Bavulundan uyuşturucu ve metamfetamin çıktı, idrar testi pozitif! 1

HAVALİMANINDA BÜYÜK OPERASYON

Olay, 28 Temmuz'da Jakarta'daki Soekarno-Hatta Uluslararası Havalimanı'nda yaşandı. Görevli olarak şehre gelen Malezya Airlines pilotu MSO'nun şüpheli hareketleri ve valizindeki X-ray görüntüsü, gümrük memurlarının dikkatini çekti. Detaylı incelemeler sonucunda pilotun bavusunda 14 büyük pakete gizlenmiş uyuşturucu haplar ve el çantasında metamfetamin bulundu. Yetkililer, pilotun uçuş sırasında uyuşturucu madde etkisi altında olabileceğinin değerlendirildiğini açıkladı.

Malezyalı pilot havalimanında yakalandı: Bavulundan uyuşturucu ve metamfetamin çıktı, idrar testi pozitif! 2

ÜÇÜNCÜ KEZ YAKALANDI VE ŞOK İTİRAF

Soruşturma kapsamında alınan ifadesinde pilot MSO, uyuşturucuları bir kişinin talimatıyla Jakarta'ya getirdiğini ve karşılığında 50 bin Malezya ringgiti (yaklaşık 12 bin dolar) almasının vaat edildiğini itiraf etti. Polis, bu olayın pilotun üçüncü uyuşturucu taşıma girişimi olduğunu belirtti. Daha da çarpıcı bir detay olarak, pilotun ani uyuşturucu testlerinden kaçabilmek için yanında temiz idrar dolu bir şişe taşıdığı ortaya çıktı. Şüphelinin, "Ani test olursa bunu kullanacaktım" şeklindeki ifadesi, olayın vahametini gözler önüne serdi.

Bu Yazıyı Paylaş