Gündem

Mansur Yavaş, CHP resepsiyonuna katılmıyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP'nin kuruluş yıl dönümü resepsiyonuna katılmayacak. Yavaş'ın bu kararı, mevcut pozisyonunu koruma ve tarafsızlığını muhafaza etme isteğiyle açıklandı.
ANKA
ANKA
1 dk Sesli Dinle 0
Mansur Yavaş, CHP resepsiyonuna katılmıyor

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, CHP'nin 103. kuruluş yıl dönümü kapsamında yarın CHP Genel Merkezi'nde düzenlenecek 9 Eylül resepsiyonuna katılmayacağını bildirdi. Partinin kuruluş yıl dönümü etkinlikleri Anıtkabir'deki törenlerle başlayacak ve ardından saat 19.00'da genel merkezde resepsiyon verilecek.

Tarafsızlığını koruma kararı

Belediye kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Mansur Yavaş'ın resepsiyona katılmama gerekçesi olarak "mevcut pozisyonunu muhafaza etmesi ve tarafsız kalamayacak olması" gösterildi. Yavaş daha önce, CHP'de bir grup tarafından alınan "mutlak butlan" kararını eleştirmiş ve bu karara tepki gösteren Özgür Özel'in Güvenpark'taki bayramlaşma etkinliğine katılmıştı.

Siyasi tercihte bulunmadı

Ancak Mansur Yavaş, siyasi süreçte CHP ve YENİ Parti arasında bir tercih yapmaktan kaçındı. Bu durum, dün Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yapılan başkanvekili seçiminde de kendini gösterdi; CHP ve YENİ Parti grupları bu seçimde ortak hareket etti.

Bu Yazıyı Paylaş