Mansur Yavaş, halkın iradesine saygı çağrısında bulundu
Mansur Yavaş, TBB Başkan Vekili adayı Ayşe Ünlüce için yaptığı açıklamada halkın iradesine saygı gösterilmesi gerektiğini belirtti ve kimsenin oy gasp edemeyeceğini vurguladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkan Vekili adayı Ayşe Ünlüce için önemli açıklamalarda bulundu. Yavaş, “Ekrem Başkan’ın, Zeydan Başkan’ın ve Vahap Başkan’ın emanetini Ayşe Hanım’a teslim ediyoruz” diyerek, seçmen iradesine saygı gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi. “Halkın verdiği oyu hiç kimse gasp edemez” şeklinde konuşan Yavaş, seçim sürecinin önemine vurgu yaptı.
Seçim gündemi ve adaylar
TBB Birlik Meclisi, Vahap Seçer’in tutuklanması nedeniyle başkan vekili seçimi yapmak üzere toplandı. Seçimde, Ayşe Ünlüce ile Cumhur İttifakı’nın adayı Tahir Büyükakın yarışıyor. İlk üç turda Ünlüce önde tamamladı, ancak gerekli çoğunluk sağlanamadığı için dördüncü tura geçildi. Üçüncü turda Ünlüce 406, Büyükakın 363 oy aldı.
Adaletli bir dağılım vurgusu
TBB’nin belediyelere sağladığı destekler hakkında değerlendirmelerde bulunan Yavaş, “Daha önceki dönemlerden farklı olarak, burada adaletli bir dağılım yapmaya gayret edildi” dedi. Yavaş, önceki dönemdeki uygulamaların tek taraflı olduğunu ve bu dönemde eşit bir yardım dağıtımına odaklandıklarını belirtti. Ayşe Ünlüce’nin de bu anlayışla hareket edeceğini vurguladı. Yavaş, seçmenin iradesinin her koşulda korunması gerektiğini ifade ederek, “Halk gereken cevabı sandıkta verecektir” şeklinde konuştu.
Bakmadan Geçme
TBB başkan vekili için Ünlüce ve Büyükakın yarışacak
TBB başkan vekili seçiminde CHP, Yeni Parti adayını destekleyecek
Mansur Yavaş: Ankara'nın tarihini korumak en büyük hedefimiz
CHP Sözcüsü Sarı, TBB seçimleri için ortak aday sürecini değerlendirdi
Mansur Yavaş cephesinden net yalanlama! AKP’ye katılacak iddialarına yanıt
CHP Sözcüsü Sarı, YENİ Parti ve DEM Parti'ye işbirliği çağrısı yaptı
