Mardin'deki vahşet davasında şok gelişme: 2 sanık tahliye edildi, aileler tepkili
Mardin'de 3 kişilik ailenin vahşice öldürülmesi davasında, delil karartma suçundan yargılanan iki sanığın tahliyesi aileleri ve avukatlarını isyan ettirdi. Ana sanık M.C.'nin tutukluluğu devam ederken, adalet beklentisi sarsıldı.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, Berna (33) ve Mehmet Kaya (37) çifti ile 5 yaşındaki kızları Samyeli'nin evlerinde başlarından vurularak öldürülmesine ilişkin davada ilk duruşma görüldü. Ana suçlamayla yargılanan komşu M.C., cinayetleri işlemediğini savunurken, mahkeme 'suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme' suçundan yargılanan V.E. ve B.K. isimli iki sanığın tahliyesine karar verdi.

KOMŞU SANIKTAN İNANILMAZ SAVUNMA
Davanın ilk duruşmasında söz hakkı verilen tutuklu sanık M.C., Kaya ailesini kendisinin öldürmediğini iddia etti. Savunmasında, Mehmet Kaya'nın kendisinden bir tabanca istediğini ve temin ettiğini, ardından Mehmet Kaya'nın eşi Berna ve kızı Samyeli'ni silahla vurduğunu, ardından da intihar ettiğini öne sürdü. M.C., cinayetlerin ardından olayda kullanılan silahı alıp cebine mermi koyduğunu, üzerindeki kanları temizlemek için kıyafet değiştirdiğini ve ardından bir nişana katıldığını itiraf etti. Kendisine yardım ettiği iddia edilen V.E. ve B.K. ile silah satıcısı B.A. da soruşturma kapsamında tutuklanmıştı.

TAHLİYELER TEPKİ ÇEKTİ, ADALET BEKLENTİSİ SARSTI
Mahkeme heyeti, 'suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme' suçundan yargılanan V.E. ve B.K. hakkında tutukluluk sürelerini göz önünde bulundurarak tahliye kararı verdi. Ancak, 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve diğer suçlardan hapis cezası istenen komşu M.C.'nin tutukluluk halinin devamına hükmedildi. Bu tahliye kararları, hayatını kaybedenlerin yakınları ve avukatları tarafından sert tepkiyle karşılandı. Aileler, adaletin eksik kaldığını belirterek karara itiraz edeceklerini ve tahliye edilen sanıkların yeniden tutuklanması için mücadele edeceklerini bildirdi. Avukatlar, dosyada hala toplanmamış deliller ve dinlenmemiş tanıklar olduğunu vurgulayarak, tahliye kararının vicdanları yaraladığını ifade etti. Berna Kaya'nın annesi Hatice Önay ise olaya karışan herkesin ve hatta o binada yaşayan herkesin suçlu olduğunu belirterek, tüm komşuların sorgulanmasını talep etti. Mahkeme, bir sonraki duruşmayı 23 Ekim'e erteledi.
