Gündem

Mardin Kültür Yolu Festivali: Tarihi mekanlar sergilere ev sahipliği yapıyor

Mardin'de ilk kez düzenlenen Kültür Yolu Festivali, tarihi mekanlarda Picasso sergisi dahil birçok sanat etkinliğine ev sahipliği yapıyor. Festival 26 Ekim'e kadar konser, tiyatro ve sergilerle devam edecek.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Mardin Kültür Yolu Festivali: Tarihi mekanlar sergilere ev sahipliği yapıyor

Mardin'de ilk kez düzenlenen Kültür Yolu Festivali, tarihi mekanlarda açılan sergilerle devam ediyor. Binlerce yıllık geçmişe sahip kentte, farklı kültürlerin buluştuğu festival 26 Ekim'e kadar sürecek. Mardin Müzesi, Kasımiye Medresesi ve Sabancı Sanat Galerisi gibi tarihi mekanlar, ziyaretçilerini sanatla buluşturuyor.

PİCASSO İLK KEZ MARDİN'DE

Mardin Müzesi Sanat Galerisi'nde açılan 'Pablo Picasso: Yaratılış Her Şeydir' sergisi, sanatseverlerden yoğun ilgi görüyor. Lale Müzesi Sanat Tarihçisi Hazal Paftalı, "Picasso ilk kez Mardin'e geldi" diyerek serginin önemini vurguladı. Ziyaretçiler, dünyaca ünlü sanatçının eserlerini yakından görme fırsatı bulmanın heyecanını yaşıyor.

GELENEKSEL VE MODERN SANAT BULUŞMASI

Kasımiye Medresesi'ndeki 'Kuralsız Bağlantılar' sergisi, geleneksel sanatların modern yorumlarını bir araya getiriyor. Küratör Beste Gürsu, 23 sanatçının 23 eserinin yer aldığı serginin, modern sanat eserlerinin geleneksel tekniklerle yeniden yorumlanmasından oluştuğunu belirtiyor. Minyatür Sanatçısı Zehra Akdeniz ve öğrencileri, Avrupa sanatının bilinen eserlerini minyatür sanatıyla yeniden yorumladı.

FESTİVALİN DEVAMI GELİYOR

Festival boyunca konserler, tiyatrolar, söyleşiler ve atölye çalışmaları devam edecek. 'Mezopotamya'nın Gizemli Kokuları', 'Paranın Yüzünde Anadolu' ve 'Mardin Şer'iye Sicilleri' gibi sergiler de ziyaretçilerle buluşuyor. Hem yerli halk hem de turistler, tarihi mekanlardaki bu sanat şölenine büyük ilgi gösteriyor.

Bu Yazıyı Paylaş