Markete gideceğini söyleyen adam sitede ölü bulundu
Pendik'te evden 'markete gidiyorum' diye çıkan Mutlu Temiz, bir sitenin bahçesinde ölü bulundu. Ailesi, olayın cinayet olabileceği şüphesiyle detaylı araştırma istedi.

Pendik'te ikamet eden 43 yaşındaki Mutlu Temiz, evden 'Markete gidiyorum' diyerek çıktıktan sonra bir sitenin bahçesinde ölü bulundu. Ailesi, olayın tüm detaylarının araştırılmasını talep ediyor.

Olay yerinde şüpheler
Baba Abdullah Temiz, oğlunun bulunduğu sitede ne olduğunu bilmediklerini belirterek, “Sitenin önünde iki arabanın arasında yerde yüzüstü yatar halde buluyorlar” dedi. Güvenlik kamerası görüntülerinin incelenmesini ve Temiz'in olay öncesinde görüştüğü kişilerin tespit edilmesini isteyen baba, oğlunun kalp krizi geçirmediğini, cinayete kurban gittiğini düşündüğünü ifade etti. Temiz, oğlunun yaklaşık iki ay önce sağ bacağına pıhtı attığını ve tedavi gördüğünü, bu durumun olayı tetiklemiş olabileceği ihtimalini de dile getirdi.

Detaylı araştırma talebi
Anne Gülperi Temiz ise, oğlunun “Bir şey istiyor musun? Ben dolaşıp, markete gidip geleceğim” diyerek evden ayrıldığını belirtti. Olayın tüm yönleriyle aydınlatılmasını ve sorumluların bulunmasını isteyen anne, “Kimse bunun suçlusu çıksın. Adalet yerini bulsun istiyorum” diye konuştu. Enişte Harun Eren de, olayın normal bir ölüm olmadığını düşündüğünü, sitenin güvenlikli bir yer olması nedeniyle içeriye nasıl ve kiminle girdiğinin araştırılması gerektiğini vurguladı. Eren, Temiz'in ayrıldığı iş yerinden 30 bin lira civarında alacağı olduğunu ve patronunun ödeme yapmadığını da sözlerine ekledi.

Güvenlik kamerası görüntüleri
Ortaya çıkan güvenlik kamerası görüntülerinde, Mutlu Temiz'in yanındaki bir kişiyle birlikte binadan çıktığı, ardından kaldırım taşının üzerine oturduğu ve kısa süre sonra iki aracın arasında yere düştüğü görülüyor. Görüntülerde, Temiz ile birlikte çıkan kişinin olaydan sonra birkaç dakika müdahale etmediği ve ambulansı sonradan çağıranların olduğu anlaşılıyor. Baba Abdullah Temiz, yanındaki arkadaşın ve güvenlik görevlisinin müdahalede gecikmesini şüpheli bulduğunu belirtti.





