Marmara'da kış sertleşiyor: Sıcaklıklar 8 dereceye kadar düşecek, kar ve don uyarısı
Meteoroloji, Marmara'da hava sıcaklıklarının 5-8 derece düşeceğini, kar ve karla karışık yağmur beklendiğini açıkladı. Soğuk hava, ulaşımda aksamalara ve tarımda don riskine yol açabilir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 26 Aralık Cuma gününden itibaren Marmara Bölgesi'nin soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceğini açıkladı. Hava sıcaklıklarının bölge genelinde hissedilir derecede, 5 ila 8 derece azalması bekleniyor. Soğuk havanın önümüzdeki hafta boyunca etkisini sürdürmesi tahmin ediliyor.

YAĞIŞLAR KARLA KARIŞACAK
MGM İstanbul Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Marmara Bölgesi'nin doğusunda (Kocaeli, Sakarya ve Yalova) cuma günü aralıklı yağmur görülecek. Cumartesi gününden itibaren ise yağışlar karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacak. İstanbul'da genellikle yağmur şeklinde başlayacak yağışların, cumartesi günü Anadolu yakasının yükseklerinde karla karışık yağmura, pazartesi günü ise il genelinde karla karışık yağmura ve yükseklerinde kar yağışına dönüşmesi bekleniyor. Yeni yılın ilk günlerinde de bölge genelinin yağışlı geçeceği, yağışların yağmur ve karla karışık yağmur, yükseklerinin ise kar şeklinde olacağı öngörülüyor.

ULAŞIM VE TARIMA ETKİLERİ
Soğuk hava nedeniyle, özellikle gece ve sabah saatlerinde sıcaklıkların düşmesine bağlı olarak buzlanma ve don olayları görülebilecek. Bu durumun kara, hava ve deniz ulaşımında aksamalara yol açabileceği değerlendiriliyor. Ayrıca, tarımsal faaliyetlerin devam ettiği bölgelerde soğuk hava ve don olaylarının zirai don riskini artırarak ürün kayıplarına neden olabileceği uyarısı yapılıyor.

İL İL EN DÜŞÜK SICAKLIK TAHMİNLERİ
Bölgedeki il merkezlerinde 26 Aralık 2025 ila 2 Ocak 2026 tarihleri arasında beklenen en düşük hava sıcaklıkları şöyle açıklandı: İstanbul'da 0, Edirne'de eksi 3, Kırklareli'de eksi 3, Tekirdağ'da eksi 1, Kocaeli'de eksi 1, Sakarya'da eksi 2 ve Yalova'da 1 derece.
Bakmadan Geçme
Yağmur kapıda, termometreler 8 derece birden düşecek! Meteoroloji alarm verdi
Sıcaklık düşmüyor, yağış geliyor! İstanbul’un kapısına dayandı
Bu Kış Dünyayı Zorlayacak: Ülkelerden Stok Çağrısı
Fransa, 1900'den bu yana en sıcak yazı geçirdi
Meteoroloji saat saat uyardı! 56 ilde kuvvetli sağanak
Meteoroloji illeri açıkladı! Resmen gök yarılacak
