Marmara Depremi'nde enkazdan kurtulan Nuray Bekar, ikinci hayatını yaşıyor
17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde ailesiyle birlikte enkazda kalan Nuray Bekar, yaşadığı zorluklara rağmen ikinci hayatını yaşıyor ve bir oğlu var.

Yalova'nın Çiftlikköy ilçesinde, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi sırasında 6. kattaki evinin enkazında kızı, kız kardeşi ve eşiyle birlikte mahsur kalan Nuray Bekar (51), yaklaşık 2,5 saat sonra kurtarıldı.

Yaşadığı travmalar
Bekar, depremin ardından 1 yıl boyunca yatağa bağlı yaşadı ve 3 kez ameliyat olmasının ardından sağlığına kavuştuktan sonra doktoru, sağlığının tehlikeye girmemesi için çocuk sahibi olmasının riskli olduğunu belirtti. Buna rağmen, depremden 4 yıl sonra bir erkek bebek dünyaya getiren Bekar, “Çok şükür toparladım kendimi, ayağa kalktım. Allah kimseye yaşatmasın” dedi.

Depremin izleri
17 Ağustos 1999'da meydana gelen Gölcük merkezli depremin ardından yaşadığı zorlukları anlatan Bekar, o gece yaşananları şöyle dile getirdi: “O akşam kızımla beraber yatıyorduk. Sallantı anında uyanıktım. Kızımı alıp kaçmaya çalıştım ama bina yıkıldı.” Enkazdan kurtarılmasının ardından hastaneye kaldırıldığını belirten Bekar, iç kanama geçirdiğini ve durumunun kritik olduğunu aktararak, “Biraz daha enkazda kalsaydım ölmüştüm” dedi.
Bakmadan Geçme
Marmara Depremi'nde kaybedilenler Gölcük'te anıldı
Sakarya'da deprem kurbanları anıldı
KESK, Marmara Depremi'ni anarak güvenli yaşam çağrısı yaptı
Seferihisar'da Marmara Depremi anıldı
Marmara depremi anısına yapılan programda riskler vurgulandı
Marmara depreminin 27. yılında halk kaderine terk edildi
