Gündem

Marmara'nın batısı alarmda! Fırtına kapıda, tehlikelere karşı uyarıldılar!

Meteoroloji, Marmara'nın batısı için yarın kuvvetli fırtına uyarısı yaptı. Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da saatte 90 km'ye varan rüzgar bekleniyor. Ağaç devrilmesi, çatı uçması gibi risklere karşı tedbirli olunmalı.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Marmara'nın batısı alarmda! Fırtına kapıda, tehlikelere karşı uyarıldılar!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın Marmara Bölgesi'nin batı kesimleri için kuvvetli fırtına uyarısında bulundu. Bu durum, bölge halkını tedbirli olmaya davet ediyor.

EDİRNE, KIRKLARELİ VE TEKİRDAĞ DİKKAT!

MGM İstanbul Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezi'nin bildirdiğine göre, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerinde rüzgarın yarın güney yönlerden etkili olması bekleniyor. Saatte 50 ila 75 kilometre hızla esecek rüzgarın, yer yer hamleli olarak 75 ila 90 kilometreye ulaşabileceği tahmin ediliyor.

OLUMSUZ ETKİLERE KARŞI UYARILAR

Yetkililer, bu şiddetli rüzgarın neden olabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. Ağaçların devrilmesi, direklerin yıkılması, çatıların uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri gibi risklerin yanı sıra ulaşımda da aksamalar yaşanabileceği belirtildi. Bu nedenle gerekli tedbirlerin alınması önem arz ediyor.

Bu Yazıyı Paylaş