MEB'den karar: Cuma günü okullar tatil edildi
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki hazırlıkların tamamlanabilmesi için 12 Haziran Cuma günü ülke genelindeki ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim yapılmayacak. Karar, sınav merkezlerinin hazırlanması amacıyla alındı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı öncesinde sınav merkezlerinde yapılacak hazırlıkların eksiksiz tamamlanabilmesi için 12 Haziran Cuma günü okullarda eğitime ara verilmesine karar verdi. Karar kapsamında Türkiye genelindeki ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim-öğretim faaliyetleri bir gün süreyle durdurulacak.
LGS tarihi değişince hazırlık süreci de değişti
Düzenleme, A Milli Futbol Takımı'nın Paraguay ile oynayacağı karşılaşma nedeniyle LGS'nin 14 Haziran'dan 13 Haziran Cumartesi gününe alınmasının ardından gündeme geldi. Bakanlık, sınav öncesinde okulların sınav merkezlerine dönüştürülmesi için gerekli hazırlıkların daha sağlıklı şekilde yapılabilmesi amacıyla eğitim kurumlarına bir günlük idari izin verilmesini kararlaştırdı.
Okullarda sınav hazırlıkları yapılacak
Sınav merkezlerinde salonların düzenlenmesi, dezenfekte edilmesi, oturma planlarının oluşturulması ve güvenlik tedbirlerinin tamamlanması için çalışmalar yürütülecek. MEB yetkilileri, öğrencilerin sınava daha uygun koşullarda girebilmesi için tüm hazırlıkların eksiksiz şekilde tamamlanacağını belirtti.
Bakan Tekin'den açıklama
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, karara ilişkin yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:
"Biz sınavın gerçekleştirildiği okullarda pazar günü sınav olduğunda cumartesi belli hazırlıklar yapıyorduk. Şimdi de bir önceki gün o hazırlıkların yapılabilmesi için, eğitim-öğretimin devam ettiği cuma günü bir gün idari izin verdik. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, bütün kurumlarımız bir gün idari izin almış oldular. Biz de sınavın yapılacağı okullarda hazırlıkları yapacağız. Öğrencilerimiz o gün dinlenmiş olurlar, öğretmen arkadaşlarımız, velilerimiz çocuklarıyla ilgilenmiş olur diye düşündük."
Öğrenciler 13 Haziran'da sınava girecek
Karar doğrultusunda 12 Haziran Cuma günü öğrenciler, öğretmenler ve okul personeli idari izinli sayılacak. LGS'ye katılacak öğrenciler ise 13 Haziran Cumartesi günü sınav heyecanı yaşayacak.
Bakmadan Geçme
Bakan Çiftçi’den 7 İl İçin Kırmızı Alarm: Eğitime Ara Verildi!
RTÜK'ten Manisa'daki Okul Saldırısına Yayın Yasağı!
Kahramanmaraş'taki saldırı sonrası okul, milli eğitim binası olacak
Üç okul tek binada: Veliler güvenlikten endişeli
Ankara'da yeni eğitim yılı başladı
KPSS Alan Bilgisi Oturumları için sınav belgeleri erişime açıldı
