MEB'den Yeşil ve Gri Pasaportta Dijital Devrim
Milli Eğitim Bakanlığı, personelinin yeşil ve gri pasaport başvuru süreçlerini tamamen dijitalleştirdi. pasaport.meb.gov.tr üzerinden yapılacak başvurularla kurumlar arası fiziki evrak dönemi biterken, onay alan personele SMS ile bilgilendirme yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), aktif görevdeki ve emekli personeli ile ailelerinin hususi (yeşil) ve hizmet (gri) damgalı pasaport başvuru süreçlerini tamamen dijital ortama taşıdı. Alınan kararla birlikte okul, ilçe ve il müdürlükleri arasında haftalar süren fiziksel evrak takibi ve bürokratik yazışma dönemi resmen sona erdi.
Tüm İşlemler Tek Sitede Toplandı
Yeni yönerge doğrultusunda, hak sahibi bakanlık personeli pasaport süreçlerini yalnızca pasaport.meb.gov.tr internet adresi üzerinden elektronik olarak yürütecek. Sistem üzerinde gerçekleştirilecek dijital onay süreçleri, web servis aracılığıyla doğrudan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü veri tabanına aktarılacak. İşlemi onaylanan personele anında SMS ile bilgilendirme mesajı gönderilecek.
Yeşil ve Gri Pasaport İçin Başvuru Adımları
Bakanlığın yayımladığı rehbere göre işlemler şu kurallarla işletilecek:
Hususi (Yeşil) Pasaport: Personel, sistem üzerinden doğrudan bireysel başvurusunu kendi yapacak.
Hizmet (Gri) Pasaport: Merkez teşkilatında Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, taşra teşkilatında ise İl Milli Eğitim Müdürlükleri kurumsal girişle başvuruları sisteme işleyecek.
MEBBİS veri tabanında bilgi eksikliği veya hata bulunan personelin işlemleri ise merkezde Personel Genel Müdürlüğü, taşrada ise İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından geleneksel yöntemlerle çözülecek. Dijital onay mesajını alan personel, nüfus müdürlüklerinden randevu alarak işlemlerini hızla tamamlayabilecek.
Bakmadan Geçme
Teknofest Güneydoğu'da Milli Eğitim Bakanlığı standı ilgi gördü
Milli Eğitim Bakanı Tekin, Tiflis'te başmüftü ile bir araya geldi
Türkiye İşçi Partisi'nden Bakan Tekin'e istifa çağrısı
Tekin ve Sudanlı mevkidaşı eğitim iş birliğini görüştü
Öğretmenler için iller arası yer değişikliği süreci duyuruldu
İYİ Parti'den MEB genelgesine tepki
