Ekonomi

Mehmet Şimşek’ten gelir vergisi uyarısı: Beyannamelerde son günler

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gelir vergisi beyannamesi dönemi yaklaşırken mükelleflere uyarıda bulundu. Beyannamelerin eksiksiz verilmesi ve yapay zekâ destekli denetimlerle kayıt dışı faaliyetlerin önlenmesi gerektiğini vurguladı.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Mehmet Şimşek’ten gelir vergisi uyarısı: Beyannamelerde son günler

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gelir vergisi beyannamesi döneminin sonuna yaklaşılmasıyla mükelleflere uyarıda bulundu. Şimşek, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, beyannamelerin eksiksiz ve zamanında verilmesinin önemine dikkat çekti.

YAPAY ZEKA İLE DENETİM KAPASİTESİ ARTIRILIYOR

Bakan, yapay zekâ destekli çalışmalar sayesinde kayıt dışı faaliyetlerin tespit ve denetim kapasitesinin artırıldığını ifade etti. Vergi adaleti ve kamu maliyesinin sürdürülebilirliği açısından gönüllü uyumun önemine vurgu yaptı.

Bakmadan Geçme

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş