Memurlara kira yardımı sözü yerine getirilsin çağrısı
BASK ve AES, memurların ve emeklilerin barınma sorununa dikkat çekerek, seçim öncesi verilen kira yardımı sözünün derhal yerine getirilmesini istedi. Ortalama kiraların yüksekliği vurgulandı.

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) ve Anadolu Eğitim Sendikası (AES), kamu çalışanlarının barınma sorununa dikkat çekerek seçim öncesinde verilen kira yardımı sözünün derhal yerine getirilmesini talep etti.
Artan kira maliyetleri memuru zorluyor
Açıklamada, kamu çalışanlarının ve emeklilerin maaşlarından daha fazla artan kira fiyatları karşısında zorlandığı belirtilerek, "Memurun omuzlarındaki yük hafifletilmeli, barınma desteği kalıcı olmalıdır" denildi. BASK ve AES, her ay kira gerçeklerini kamuoyuyla paylaşarak bu sorunu gündemde tutmaya devam ettiklerini vurguladı.
Vaat edilen kira yardımı soruldu
Sendikalar, meydanlarda vadedilen 'kira yardımı'nın akıbetini sorarken, Türkiye genelindeki ortalama kiraların 28 bin 40 lira, İstanbul'da 45 bin 509 lira, Muğla'da 40 bin 773 lira, Ankara'da 34 bin 440 lira, İzmir'de 33 bin 369 lira ve Antalya'da 29 bin 305 liraya ulaştığını hatırlattı. Büyükşehirlerde ve sahil şeritlerinde görev yapan memurların, maaşlarının büyük kısmını kiraya harcamak zorunda kaldığına işaret edildi. Kamu görevlilerinin barınamadığı için tayin talebinde bulunduğu ve insanca yaşam hakkından mahrum kaldığı ifade edildi.
Bakmadan Geçme
Memurlarda vergi dilimi yüzde 10'a sabitlensin talebi
Memurun kaybı TÜİK rakamlarıyla gizlenemez
BASK Genel Başkanı enflasyon verilerine tepki gösterdi
Memur ve işçi gelir farkı adaletsizlik yarattı
Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, yeni OVP'yi eleştirdi
Memurlardan enflasyon farkı için aylık hesaplama talebi
