Meriç Nehri'nde 1200 personelle sel ve taşkın tatbikatı gerçekleştirildi
Edirne'de gerçekleştirilen tatbikatta 1200 personel, Meriç Nehri'nde olası sel ve taşkın senaryolarına karşı müdahale kapasitesini test etti.

Edirne'de, Afet ve Acil Durum Başkanlığı'nın (AFAD) koordinasyonuyla yaklaşık 1200 personelin katılımıyla Meriç Nehri'nde sel ve taşkın tatbikatı düzenlendi.

AFAD'IN TATBİKAT HAZIRLIĞI
Tatbikat, Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında gerçekleştirildi ve Edirne ile birlikte 9 ilden gelen ekipler, olası taşkın senaryolarına karşı müdahale kapasitelerini test etme fırsatı buldu. AFAD, polis, belediye ve arama kurtarma dernekleri gibi birçok kurum tatbikata destek verdi. Yunanistan ve Bulgaristan'dan gelen bildirimlerle birlikte Karaağaç bölgesindeki su seviyesinin yükselmesi üzerine ekipler harekete geçti.

4 AYLIK HAZIRLIĞIN SONUCU
AFAD Başkanlığı Afetlere Müdahale Genel Müdürü Sadi Ergin, Edirne'de daha önce sıkça yaşanan sel ve taşkın olaylarını hatırlatarak, bölge tatbikatlarının önemini vurguladı. Ergin,








Bakmadan Geçme
Nusret-2026 Davet Tatbikatı, Ekim ayında gerçekleştirilecek
KKTC'deki 22. Şehit Teğmen Caner Gönyeli tatbikatı başarıyla tamamlandı
Şehit Teğmen Caner Gönyeli tatbikatında gerçeği aratmayan senaryo
Denizkurdu-2 Tatbikatı'nda tarihi anlar: İlk kez güdümlü mermi ve torpido atışı yapıldı
İnsani yardım tatbikatı-2026'nın Seçkin Gözlemci Günü Ankara'da yapıldı
TSK'nın insani yardım tatbikatı, 5 ülkenin katılımıyla başarıyla gerçekleştirildi
