Mersin'deki 'mumya ceset' cinayetinde 3 kişi tutuklandı
Mersin'de 2007'de buzdolabında bulunan mumya ceset cinayetinde 3 şüpheli tutuklandı. Cesedin buzdolabına sığmadığı için parçalanıp üzerine beton dökülerek sedir görünümlü yapı yapıldığı anlaşıldı.

Mersin'de 2007 yılında bir evin avlusundaki buzdolabında üzeri betonla kapatılmış halde bulunan ve kamuoyunda 'mumya ceset' olarak bilinen Bahaddin Sefer'in öldürülmesine ilişkin yeniden başlatılan soruşturmada gözaltına alınan 6 şüpheliden 3'ü tutuklandı. Olay, 1 Ağustos 2007'de Akdeniz ilçesi Bahçe Mahallesi'nde bir evde yaşandı. Evdeki kiracının bahçede farelerin hareketliliğini fark edip beton zemini kırmaya başlamasıyla etrafa yayılan kötü koku polise bildirildi. Adrese gelen ekiplerin beton zemini kırması sonucu gömülü buzdolabında mumyalaşmış bir erkek cesedi bulundu. Otopsi raporunda, kafatasında kırık ve büyük damar kesilmesi sonucu hayatını kaybettiği belirlenen cesedin Bahaddin Sefer'e ait olduğu saptandı. Buzdolabının üzerinin çimentoyla kapatılması nedeniyle cesedin mumya görünümü aldığı anlaşıldı.

Faili meçhul dosya yeniden açıldı
Uzun yıllar faili meçhul kalan cinayet dosyası, Adalet Bakanı Akın Gürlek'in çalışmaları doğrultusunda Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yeniden ele alındı. Mersin Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 'Tasarlayarak ve canavarca hisle kasten öldürme' suçu kapsamında teknik ve fiziki takip yürüttü. Bu çalışmaların ardından 30 Ekim sabahı Mersin merkezli Batman, İzmir, Aydın, Yozgat ve Sivas'ta eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonda Hikmet Ş., Hadi Y., Ahmet İ., Bektaş Ş., Özlem Ş. ve Ayşe E. gözaltına alındı.

Ceset buzdolabına sığmayınca parçalanmış
Gözaltına alınan şüphelilerin savcılık ifadelerinde, cinayet gecesine dair detaylar ortaya çıktı. İfadelere göre, Bahaddin Sefer ile Hikmet Ş., Süleyman K. ve Hadi Y., olay gecesi Sefer'in evinde alkol aldı. Alkol masası sırasında Süleyman K.'nin Sefer'in başına demir çubukla vurduğu, ardından Süleyman K. ve Hadi Y.'nin Sefer'in üzerine çullandığı, Hikmet Ş.'nin ise elindeki bıçakla Sefer'in boğazını kestiği iddia edildi. Şüphelilerin, cesedi kilime sardıktan sonra evin buzdolabının kapağını sökerek dondurucuyu yan yatırdığı, ancak Sefer'in iri yapılı olması nedeniyle cesedin sığmadığı belirtildi. Bunun üzerine Sefer'in bacaklarının kesilerek cesedin dondurucuya yerleştirildiği öne sürüldü.
Dondurucuya beton döküp sedir yapmışlar
İddiaya göre, cesedi dondurucuya yerleştiren Hikmet Ş. ve Süleyman K., açık bir depodan inşaat malzemeleri taşıdı. Dondurucu evin avlusuna götürülerek içine beton döküldü ve çevresi tuğlalarla örüldü. Üzeri sıvacı Hikmet Ş. tarafından sıvanan yapıya oturulacak sedir görünümü verildiği belirtildi. Buzdolabının sökülen kapağının ise Süleyman K. tarafından taksiyle dereye atıldığı iddia edildi. Soruşturma kapsamında, şüphelilerin cinayetin ardından Bahaddin Sefer'e ait altın, para ve ruhsatsız silahı paylaştıkları ileri sürüldü. Bazı şüpheliler ise cinayetin gerekçesi olarak Sefer'in geçmişte karıştığı taciz olaylarından kaynaklı 'namus meselesi' iddialarını dile getirdi.
3 kişi tutuklandı
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Ahmet İ., Hikmet Ş. ve Hadi Y., nöbetçi mahkemece tutuklandı. Bektaş Ş., Özlem Ş. ve Ayşe E. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
