Asayiş

Mersin'deki şok edici cinayette sanık: 'Şakalaşırken silah patladı, panikle ağaçlığa bıraktık

Mersin'de 16 yaşındaki Hiranur Aygar'ın ölümüne neden olan tutuklu sanık, duruşmada 'şakalaşırken silah patladı' dedi. Olay, ifadelerdeki çelişkiler ve ailenin dramıyla sürüyor.
DHA
DHA
2 dk Sesli Dinle 0
Mersin'deki şok edici cinayette sanık: 'Şakalaşırken silah patladı, panikle ağaçlığa bıraktık

Mersin'de, 16 yaşındaki Hiranur Aygar'ın otomobilde tabancayla başından vurularak öldürülmesi davasında, tutuklu sanık Hüseyin Arda Şark (19), ilk duruşmada şok edici bir savunma yaptı. Şark, olay anında kız arkadaşı Hiranur ile şakalaşırken silahın patladığını ve panikle onu ağaçlık bir alana bıraktıklarını iddia etti. Olay, 31 Ağustos gecesi Toroslar ilçesinde meydana gelmiş, Hiranur ağır yaralı halde hastaneye götürülmüş ancak kurtarılamamıştı.

İFADELERDEKİ ÇELİŞKİ VE DEĞİŞİKLİK

Cinayet Büro Amirliği, sanıkların çelişkili ifadeleri üzerine derinlemesine bir soruşturma başlattı. Hüseyin Arda Şark, ilk ifadesinde Hiranur'un kendini vurduğunu söylerken, ikinci ifadesinde şakalaşmak amacıyla boş sandığı tabancayı alnına dayayıp tetiği çektiğini itiraf etti. Ayrıca, olaydan hemen sonra hastaneye gitmek yerine, Hiranur'u önce ağaçlık bir bölgeye bıraktıklarını, ardından geri alıp hastaneye götürdüklerini belirtti. Bu bölgede yapılan aramada kan izleri bulundu, bu da ifadeleri doğrulayan somut bir delil olarak kayıtlara geçti.

MAHKEMEDEKİ DRAMATİK SAVUNMALAR

Mersin 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada, sanıklar SEGBİS aracılığıyla katılırken, Hiranur'un ailesi salonda hazır bulundu. Şark, savunmasında silahın boş olduğunu düşündüğünü ve şakalaşırken kazara ateş aldığını tekrarladı. Diğer sanıklar Mustafa Zeybek ve Nazmi Çetin ise, suç delillerini yok etme iddialarını reddetti, ancak olay sonrası Hiranur'u hastaneye götürmek için Şark'ı ikna edemediklerini itiraf etti. Mahkeme, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ertelerken, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi.

AİLENİN YÜREK YAKAN İFADELERİ

Hiranur'un annesi Gülten Tan, kızının Şark ile yaklaşık iki aylık bir ilişkisi olduğunu ve ondan uzak durması gerektiğini söylediğini belirterek, 'Kızımı hayattan kopardılar. Bu bir şaka, kaza değil, cinayettir' diyerek isyanını dile getirdi. Baba Murat Aygar ise, sanıklardan şikayetçi olduğunu vurgulayarak, 'Kızımın hayatı hiç kimsenin şaka malzemesi olmamalı. Türk adaletine güveniyorum' sözleriyle adalet beklediğini ifade etti. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Şark'ın 'çocuğa karşı kasten öldürme' ve 'ruhsatsız silah bulundurma', diğer sanıkların ise 'suç delillerini yok etme' suçlarından cezalandırılmaları talep edildi.

Bakmadan Geçme

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş