Kültür Sanat

Mevlana anıldı: Konya'da 'Huzur Vakti' temalı yürüyüşle başladı

Mevlana'nın 752. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri Konya'da 'Huzur Vakti' temasıyla başladı. Türbe ziyareti ve yürüyüşle başlayan etkinlikler, 17 Aralık'taki Şeb-i Arus töreniyle sona erecek.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Mevlana anıldı: Konya'da 'Huzur Vakti' temalı yürüyüşle başladı

Mevlana Celaleddin Rumi'nin vefatının 752. yıl dönümü dolayısıyla Konya'da düzenlenen anma törenleri, 'Huzur Vakti' temasıyla başladı. Etkinlikler, Şems-i Tebrizi Türbesi ziyaretiyle start aldı.

Vuslat Törenleri Konya'da Başladı

'Hazreti Mevlana'nın 752'nci Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri', Konya Valisi İbrahim Akın, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam ve çok sayıda davetlinin katılımıyla başladı. Türbe ziyaretinin ardından, valilik binası önünden Mevlana Müzesi'ne kadar Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu eşliğinde bir yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüş yaklaşık 500 metre sürdü.

Mevlana Müzesi'nde Özel Anlar

Mevlana Müzesi'nde, Mevlana'nın 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru'nun rehberliğinde sanduka başında Gülbang duası okundu. Mevlana'nın ölüm gününe verilen isim olan 'Düğün Gecesi'ni ifade eden Şeb-i Arus töreni, 17 Aralık'ta son bulacak. Anma etkinlikleri çerçevesinde sema gösterileri, söyleşiler ve resim sergileri gibi çeşitli kültürel faaliyetler de düzenlenecek.

Bakmadan Geçme

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş