Gündem

Miletos'un felsefi mirası Didim'de canlanıyor: 2. Miletos Felsefe Günleri başlıyor

Didim Belediyesi'nin düzenlediği 2. Miletos Felsefe Günleri, 6-7 Haziran'da 'Thales’ten Antigone’ye' temasıyla felsefe dünyasını bir araya getiriyor. Etkinlik, Prof. Dr. Ioanna Kuçuradi'nin 90. yaşına ithaf edilecek.
ANKA
ANKA
2 dk Sesli Dinle 1
Miletos'un felsefi mirası Didim'de canlanıyor: 2. Miletos Felsefe Günleri başlıyor

Didim Belediyesi'nin ev sahipliğinde bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Miletos Felsefe Günleri, 'Thales’ten Antigone’ye' temasıyla felsefe tutkunlarını bir araya getirmeye hazırlanıyor. 6-7 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek etkinlik, antik Miletos'un zengin kültürel ve tarihsel mirasını gün yüzüne çıkaracak. Alanında uzman akademisyenler, düşünürler ve sanatseverler, bu önemli buluşmada bir araya gelerek bilgi ve fikir alışverişinde bulunacak.

Miletos\

PROF. DR. IOANNA KUÇURADI ANILACAK

Bu yılki etkinlik, Türkiye Felsefe Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ioanna Kuçuradi'nin 90. yaşına ithaf edilecek. Açılış programında, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Berfin Kart Tepe ve Prof. Dr. Kuçuradi'nin (katılımı halinde) yer alması bekleniyor. İlk gün, Didim Belediyesi Tarihi Şapel'de başlayacak oturumlarda "Miletos’ta Felsefe, Tarih, Arkeoloji: Başlangıçlar", "Miletos’tan Günümüze Etik ve Politika" ve "Miletos’tan Günümüze Kadın" gibi konular ele alınacak. Prof. Dr. Saffet Babür, Prof. Dr. Cemal Güzel, Prof. Dr. Nazile Kalaycı gibi önemli isimler oturumlara başkanlık edecek.

Miletos\

APOLLON TAPINAĞI’NDA ÖZEL ETKİNLİK VE ÇOCUKLAR İÇİN ATÖLYE

Etkinliğin ilk günü, tarihi Apollon Tapınağı'nda Didim Belediyesi Tiyatro Topluluğu tarafından sahnelenecek "Başkaldıran Felsefeye: Antigone" adlı özel bir performansla sona erecek. Bu oyun, Prof. Dr. Kuçuradi'ye bir saygı duruşu niteliği taşıyacak. İkinci gün ise "Miletos’tan Günümüze Bilim ve Bilgi" ile "Miletos’tan Günümüze Sanat ve Estetik" üzerine oturumlar düzenlenecek. Ayrıca, çocukların düşünsel becerilerini geliştirmeleri amacıyla "Çocuklar İçin Felsefe Atölyesi" de gerçekleştirilecek. Belediye Başkanı Hatice Gençay, tüm halkı bu anlamlı buluşmaya davet ederek, Miletos'un felsefi mirasını Didim'in kültürel kimliğiyle harmanlamanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

  • Nazım Gül

    Faşizmin felsefesi insanlık düşmanlığıdır! Bunamış Kuçuradi'yi haber yapmak da yakışmış...

Bu Yazıyı Paylaş