Milyonlarca kullanıcı dikkat! Bu telefonlar hedefte
Siber saldırılar artarken uzmanlar uyardı. Güncelleme almayan ve eski işletim sistemi kullanan telefonlar, siber suçluların ilk hedefi oluyor.

Dijital dünyada artan siber tehditler, akıllı telefon kullanıcılarını da yakından ilgilendiriyor. Uzmanlar, siber saldırılarda belirli bir marka ya da modelden ziyade güvenlik güncellemelerini almayan cihazların daha fazla risk taşıdığı konusunda uyarıyor.
Teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte siber suçlular da yeni yöntemler geliştirirken, özellikle eski işletim sistemi kullanan telefonlar saldırılara karşı daha savunmasız hale geliyor. Güvenlik açıklarının kapatılmaması, kullanıcıların kişisel verilerinin ele geçirilmesine, hesaplarının çalınmasına ve maddi kayıplara yol açabiliyor.
ESKİ TELEFONLAR DAHA FAZLA RİSK TAŞIYOR
Uzmanlara göre uzun süredir güvenlik güncellemesi almayan cihazlar, siber saldırganların ilk hedefleri arasında yer alıyor. Özellikle eski Android sürümleriyle çalışan telefonlar ve üretici desteği sona ermiş modeller daha yüksek risk taşıyor.
Benzer şekilde güncel iOS sürümünü kullanmayan iPhone'larda da güvenlik açıkları oluşabiliyor. Bu nedenle kullanıcıların işletim sistemlerini düzenli olarak güncellemeleri tavsiye ediliyor.
BU HATALAR TEHLİKEYİ BÜYÜTÜYOR
Bilinmeyen kaynaklardan uygulama yüklenmesi, güvenilir olmayan bağlantılara tıklanması ve cihazların güvenlik ayarlarının devre dışı bırakılması da siber saldırı riskini artıran faktörler arasında gösteriliyor.
Uzmanlar ayrıca root işlemi yapılmış veya güvenlik korumaları kaldırılmış cihazların saldırılara karşı daha savunmasız olduğunu belirtiyor.
KULLANICILARA GÜNCELLEME ÇAĞRISI
Siber güvenlik uzmanları, kullanıcıların cihazlarını düzenli olarak güncellemelerini, yalnızca resmi uygulama mağazalarından yazılım indirmelerini ve iki aşamalı doğrulama gibi ek güvenlik önlemlerini kullanmalarını öneriyor.
Artan dijital tehditler karşısında alınacak basit önlemlerin bile kullanıcıları büyük veri kayıpları ve dolandırıcılık girişimlerinden koruyabileceği vurgulanıyor.
Bakmadan Geçme
Aydın'da çocuk istismarı görüntüleri operasyonu: 5 tutuklama
Siber suçlara 27 ilde operasyon: 303 kişi tutuklandı
Bacaklarından vurduğu dolandırıcıyı ihbar etti
Siirt merkezli 8 ilde yasa dışı bahis operasyonu: 22 kişi gözaltında
İzmir'de dolandırıcılıktan aranan çift, operasyonla yakalandı
Bursa'da yasa dışı bahse 16 tutuklama
