Gündem

Mobil diş aracı 655 kişiye tedavi sundu

Milli Savunma Bakanlığı'nın mobil diş aracı, harekat bölgelerinde görevli 655 kişiye, 23'ü sivil olmak üzere, muayeneden kanal tedavisine kadar geniş bir yelpazede diş sağlığı hizmeti sundu.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Mobil diş aracı 655 kişiye tedavi sundu

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), zorlu arazi koşullarına uygun olarak tasarlanan mobil diş aracının harekat bölgelerinde görev yapan personele ve sivillere önemli sağlık hizmetleri sunduğunu duyurdu. Bugüne dek gerçekleştirilen tedavilerle toplam 655 kişiye ulaşılırken, bu sayının 23'ünü siviller oluşturuyor.

Harekat bölgelerinde sağlık desteği

MSB tarafından yapılan açıklamada, yüksek manevra kabiliyetine sahip Unimog araç üzerine monte edilen diş ünitesiyle tasarlanan mobil diş aracının, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekat bölgelerinde görev yapan personelin diş sağlığı ihtiyaçlarını yerinde ve zamanında karşıladığı belirtildi. Ayrıca, EFES-2026 Tatbikatı süresince de aktif olarak hizmet veren aracın, bölgedeki sivillere de sağlık hizmeti sunması dikkat çekiyor.

Geniş yelpazede diş tedavisi

Tam donanımlı mobil diş aracında, muayene, diş çekimi, diş taşı temizliği, dolgu ve kanal tedavisi gibi sabit diş kliniklerinde sunulan pek çok tedavi hizmetinin verilebildiği ifade edildi. Bu sayede, askeri personelin ve ihtiyaç duyan sivillerin sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırılıyor.

Bakmadan Geçme

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş