Spor

Montella: Tarihi değiştirmek istiyoruz

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, 2026 Dünya Kupası yolunda Bulgaristan ile oynayacakları maça hazır olduklarını ve deplasmanda tarihi değiştirmek istediklerini söyledi.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
2 dk Sesli Dinle 0
Montella: Tarihi değiştirmek istiyoruz

A Milli Futbol Takımı, 2026 Dünya Kupası elemelerinde Bulgaristan ile deplasmanda karşılaşacak. Teknik direktör Vincenzo Montella, rakibin güçlü ve zayıf yönleri üzerinde çalıştıklarını ve yarınki maçta galibiyet hedeflediklerini belirtti.

BULGARİSTAN MAÇI HAZIRLIKLARI

Vasil Levski Ulusal Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Montella, "Dikkatli bir şekilde dersimize çalıştık. Stratejiyi belirlerken her zaman yaptığımız gibi rakibin güçlü ve zayıf yönlerini bilerek hareket ediyoruz. Elimizden geleni yaparak istediğimiz sonucu almak istiyoruz." ifadelerini kullandı. Teknik direktör değişikliğinin Bulgaristan'a olumlu yansıyabileceğini de sözlerine ekleyen İtalyan teknik adam, "Yeni hoca, yeni bir heyecan getireceğini hepimiz biliyoruz, son bir fırsat olarak düşündüklerini de biliyoruz." dedi.

DEPLASMANDA TARİH YAZMA ARZUSU

Bulgar bir gazetecinin, Türkiye'nin Bulgaristan ile oynadığı deplasman maçlarında başarılı olamadığını hatırlatması üzerine Montella, istatistiklerin kendilerinden yana olmadığını kabul etti. Ancak Montella, "Geldiğimden bu yana birçok ilke imza attık, tarihi değiştirmek istiyoruz. Yarın yine bir ilke imza atmak isteriz." şeklinde konuştu. Genç yetenek Can Uzun'un durumuyla ilgili bir soruya ise Montella, "Can Uzun çok iyi bir futbolcu, genç yeteneklerimizden biri. Ona ne kadar çok inandığımızı herkes biliyor. Ona olan inancımız çok büyük." yanıtını verdi.

İSPANYA YENİLGİSİ VE MOTİVASYON

İspanya karşısındaki ağır yenilgiye de değinen Montella, maçın ilk dakikalarının iyi başladığını ancak iki gol yedikten sonra inançlarının kırıldığını söyledi. Bu durumun tekrarının yaşanmaması gerektiğini vurgulayan Montella, bu yenilginin önemli bir ders olduğunu belirtti. 2002 Dünya Kupası öncesindeki ağır yenilginin ardından milli takımın muazzam bir turnuva geçirdiğini hatırlatan Montella, bazen bu tarz sonuçların farklı şekilde motive ettiğini ifade etti. Federasyon başkanı ile Türk vatandaşlığı ve isim konusu hakkında şakalaştıklarını da belirten Montella, resmiyet kazanmadığı sürece isim söylemekten kaçındı.

Bu Yazıyı Paylaş