Muğla Büyükşehir Belediyesi, çimento fabrikası bilirkişi raporuna itiraz etti
Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bayır-Deştin Çimento Fabrikası projesinin bilirkişi raporuna itiraz ederek, çevresel etkilerin yeterince ele alınmadığını savundu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bayır-Deştin Çimento Fabrikası projesi için hazırlanan yeni bilirkişi raporuna itiraz etti. Daha önce iki kez mahkemeden dönen bu proje için sunulan raporun bilimsel açıdan eksiklikler içerdiğini ve kesinleşmiş yargı kararlarının göz ardı edildiğini öne sürdü.
İKİ ÇED RAPORU İPTAL EDİLDİ
Menteşe ilçesinde yapılması planlanan Entegre Çimento Fabrikası ve Hammadde Ocakları'na ilişkin daha önce hazırlanan iki ayrı ÇED raporu mahkemeler tarafından iptal edilmişti. Geçen yıl yeniden verilen “ÇED Olumlu” kararına karşı Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan dava ise hâlâ devam etmekte. Büyükşehir Belediyesi, bilirkişi raporuna kapsamlı bir itiraz dilekçesi sunarak, proje alanının daraltılmasının çevresel etkileri ortadan kaldırmaya yetmeyeceğini savundu.
YENİ İNCELEME TALEBİ
İtiraz dilekçesinde, bilirkişi değerlendirmelerinin teknik ve bilimsel açıdan eksik olduğu, çevresel etkilerin bütüncül olarak ele alınmadığı ve uzun vadeli kamu yararı değerlendirmesinin yapılmadığı ifade edildi. Ayrıca, çevre mühendisliği, hidrojeoloji, madencilik, biyoloji, ormancılık, ziraat ve meteoroloji alanlarında yeni saha çalışmaları ve modellemelerle eksik incelemelerin giderilmesi talep edildi. Özellikle meteorolojik modellemelerin güvenilir veri setleri kullanılarak alanında uzman kişiler tarafından yeniden yapılması gerektiği vurgulandı.
Bakmadan Geçme
Muğla'da fuhuş operasyonu: 4 kişi tutuklandı
Muğla'da alacak anlaşmazlığında iki kardeş av tüfeğiyle yaralandı
Muğla Büyükşehir Belediyesi, Göktepe Şenliği'ni destekledi
Muğla'da 'Sokaklar Güvende' operasyonunda 13 kişi tutuklandı
Üzüm fiyatına denizin dibine dalarak tepki gösterdi! Metrelerce dalıp balıklara yem etti
Muğla'da orman yangını kontrol altına alınıyor
