Muğla'da emekliler seyyanen zam talebiyle eylem yaptı
Muğla'da emekliler, seyyanen zam yapılması talebiyle eylem düzenleyerek, hükümetin vaatlerini yerine getirmesini istedi. Eylem, Türkiye genelinde benzer protestolarla desteklendi.

Muğla'da, Tüm Emeklilerin Sendikası'nın üyeleri, emeklilere seyyanen zam yapılması için bir eylem gerçekleştirdi.

Sendika Başkanı'ndan önemli açıklamalar
Eylemde konuşan Şube Başkanı Mehmet Göktepe, iktidarın verilen sözleri tutmadığını belirterek, “İktidar sesimizi duymalıdır. Ne Cumhurbaşkanı, ne bakanlıklar, ne de TBMM'de çoğunluğa sahip iktidar partisi ve ortakları sözünü tutmadı.” dedi. Göktepe, 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde emeklilere yönelik vaatlerin yerine getirilmediğini vurguladı. Kamu görevlilerine yapılan 8 bin 77 TL'lik seyyanen ödemenin memur emeklilerini kapsamadığını ifade etti.

Ayrımcılık ve eşitlik çağrısı
Göktepe, emeklilerin giderek toplumsal dengeleri değiştirmeye başladığını ve kamu çalışanlarının iktidardan uzaklaştığını belirtti. Ayrıca, çıkarılan yasada emeklilerin dışarıda tutulmasının 4688 sayılı kanuna ve anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu söyledi. “Sorunun çözümü; emekliler arasında ayrımcılığı değil, eşitliği temel alan bir düzenlemeyle, emekli aylıklarının insanca yaşam koşullarına yükseltilmesinden geçer.” diye ekledi. Eylem, Muğla'nın diğer ilçelerinde de devam etti. Ortaca ve Milas'ta bir araya gelen emekliler, seyyanen zam talebinin hayata geçirilmesini istedi. Türkiye genelinde eş zamanlı yapılan eylemlerde, emeklilerin ekonomik durumunun daha da kötüleştiği ifade edildi.
Bakmadan Geçme
Yavuz Ağıralioğlu, emekli polis intiharını değerlendirdi
Tülay Hatimoğulları: Emeklilerin talepleri görmezden gelinemez
Ali Babacan, emeklilerin taleplerine dikkat çekti
Türeli: Emeklilerin yoksulluğu AKP'nin ekonomi politikası sonucu
EMEP Lideri Aslan: Yoksulluk emekliyi intihara sürüklüyor
AYM önünde intihar eden emekli polis memuru hayatını kaybetti
