Gündem

Muğla'da uluslararası karikatür yarışması coşkuyla tamamlandı

Muğla'da düzenlenen 6. Uluslararası Karikatür Yarışması, 'Aşk/Sevgi' temasıyla büyük ilgi gördü ve ödüller sahiplerini buldu.
ANKA
ANKA
1 dk Sesli Dinle 0
Muğla'da uluslararası karikatür yarışması coşkuyla tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 'Aşk/Sevgi' temasıyla düzenlediği 6. Uluslararası Karikatür Yarışması'nda ödülleri sahiplerine sundu.

Muğla\

DÜNYA ÇAPINDA İLGİ GÖRDÜ

Bu yıl altıncısı gerçekleştirilen yarışmaya, 47 ülkeden toplam 344 karikatürist 997 eserle katıldı. Yarışmanın seçici kurul toplantısı, 30 Mayıs 2026 tarihinde Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi'nde yapıldı. Belirlenen jüri üyeleri arasında ünlü sanatçılar Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Şevket Yalaz ve Abdülkadir Uslu gibi önemli isimler yer aldı.

Muğla\

ÖDÜLLER DAĞITILDI

Yarışmada 18 Yaş Üstü Kategorisi'nde birincilik ödülünü Çin’den Liu Qiang kazanırken, Türkiye'den Oğuz Demir ikinci, Faruk Soyarat ise üçüncü oldu. Genç yetenekler de unutulmadı; 18 Yaş Altı Kategorisi'nde Zeynep Duru Göçmen birinciliği elde etti. Muğla’dan Tuna Ceylan, Behiç Ak Özel Ödülü'nü almaya hak kazandı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, yarışmaya katılımın yüksek olmasının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, sanatın evrensel değerleri hatırlatmadaki önemine vurgu yaptı. Muğla’yı kültür ve sanatın merkezi haline getirmek için çalışmalara devam edeceklerini ifade etti.

Bu Yazıyı Paylaş