Siyaset

Muhittin Böcek ve Özkan Yalım'ın "Etkin Pişmanlık" İfadelerine CHP'den Sert Tepki

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, tutuklu Muhittin Böcek ve Özkan Yalım'ın etkin pişmanlık ifadelerinde Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu'na yönelik iddialarına tepki gösterdi: "Baskı ve şantajla hayal gücünü zorlayan iftiralar attırıyorlar."
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
2 dk Sesli Dinle 0
Muhittin Böcek ve Özkan Yalım'ın "Etkin Pişmanlık" İfadelerine CHP'den Sert Tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Murat Emir, tutuklu bulunan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım'ın etkin pişmanlık hükümleri kapsamında verdikleri ileri sürülen ifadelere çok sert tepki gösterdi. Emir, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef alan iddiaların baskı, tehdit ve şantaj altında ürettirildiğini savundu.

"Ucuz Dizi Filmlerindeki Hayal Gücünü Zorlayan İftiralar"

Söz konusu ifadelerde yer alan "Özgür Özel'in çift motorlu Sikorsky helikopter talep ettiği" ve "Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecinde para istediği" yönündeki iddiaları "pespayelik" olarak nitelendiren Murat Emir, şu ifadeleri kullandı:

"Her türlü şantajla ve tehditle iftiralar attırıyorlar ama bir türlü tahliyeler gelmiyor. Tahliyeler gelmedikçe tehditler ve şantajlar da devam ettiği için artık o ucuz dizi filmlerindeki, o hayal gücünü zorlayan iftiralarla karşılaşıyoruz. 10 milyon dolarlık Sikorsky'ler mi dersiniz, bir banknot üzerinden milyonlarca doların gönderilmesi mi dersiniz? Saçma sapan iddialar... Bunlarla, bu pespayelikle Cumhuriyet Halk Partisi kadrolarını kirletebileceklerini ve bunun üzerinden yeni operasyonların altyapısını yapabileceklerini sanıyorlar."

Siyasi iktidara ve yargı süreçlerini yönlendirenlere "Kendinize gelin, ciddi olun" sözleriyle seslenen Emir, başka bir ülkede yaşansa gülünüp geçilecek bu senaryolardan bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini belirtti.

"Demokratikleşme Yasasını Basından Öğreniyoruz"

Konuşmasında kamuoyunun gündemine gelen yeni "demokratikleşme yasa çalışması" iddialarına da değinen CHP Grup Başkanvekili, kendileriyle hiçbir şekilde temas kurulmadığını ve sürecin kapalı kapılar ardında yürütüldüğünü dile getirdi:

"Böyle bir yasa çalışması olduğunu basından öğreniyoruz. Bugüne kadar bizimle yapılmış herhangi bir temas, herhangi bir iletişim, herhangi bir iş birliği çabası söz konusu değildir. Bir şeylerin pişirildiğini anlıyoruz; sınırlarını, nereye kadar gideceğini, kriterlerini bilmiyoruz. Birileri bir şeyler hazırlıyor. Tek adam rejiminin zaten gerçeği budur. Bazı kirli hesaplar yapar ve oradan gelir; bir şekilde Meclis'e dayatır."

"Barış Adaletsiz ve Hukuksuz Olmaz"

CHP olarak komisyon raporunda altına imza attıkları her duruşun arkasında olduklarını vurgulayan Murat Emir, Türkiye'de kalıcı bir barışın ancak eş zamanlı adımlarla, hukuk ve demokrasi zemininde inşa edilebileceğini hatırlattı. Anayasa ihlallerinin son bulması gerektiğinin altını çizen Emir, "Biz bu ülkede terörün kalıcı olarak bitmesi için elimizden geleni yapmaya, her türlü özveride bulunmaya hazırız. Ama barış adaletsiz olmaz, hukuksuz olmaz, demokrasisiz olmaz" diyerek sözlerini tamamladı.

Bu Yazıyı Paylaş