Müsavat Dervişoğlu: Sadık Ahmet’in mirasını yaşatmak bizim sorumluluğumuz
Müsavat Dervişoğlu, Gümülcine'de düzenlenen anma programında Sadık Ahmet’in mirasına sahip çıkmanın siyasi ve vicdani bir sorumluluk olduğunu vurguladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Gümülcine'de düzenlenen anma programında Dr. Sadık Ahmet’in vefat yıl dönümünü kutladı. Anma etkinliği sırasında Dervişoğlu, “Sadık Ahmet’in bıraktığı mirasa sahip çıkmak, onun çizdiği yoldan sapmamak bizlerin hem vicdani hem siyasi sorumluluğudur” ifadesini kullandı.

ÜLKEMİZDE HUKUK VE ADALETİN SAVUNUCUSU
Dervişoğlu, Sadık Ahmet’in Batı Trakya Türklerinin hür iradesini ve kimliğini savunmak için gösterdiği cesareti vurguladı. “Konuşmanın bile bedelinin ağır olduğu bir dönemde o, Türk kimliğini inkâr etmediği için yargılandı ama geri adım atmadı. Her zaman adaletin ve insan onurunun savunucusu oldu” dedi.

AVRUPA BİRLİĞİ'NDEKİ HAK İHLALLERİ
Dervişoğlu, Avrupa Birliği üyesi Yunanistan’da Batı Trakya Türklerinin temel haklarının tam olarak tesis edilmediğini belirterek, “Bu durum, insan haklarına ve demokrasiye inanan herkesi derinden düşündürmelidir. Hakkı aramak suç değildir; bu, bir toplumun kendini güvende hissetmesinin teminatıdır” şeklinde konuştu. Anma programını, “Ölürse tenler ölür, canlar ölesi değil. Merhum büyüğümüze Cenabıallah’tan rahmet diliyorum.” sözleriyle tamamladı.























Bakmadan Geçme
İYİ Parti, 9. kuruluş yıl dönümünü kutladı
Dervişoğlu: Çocuklar korkmadan büyüyecek bir Türkiye hedefliyoruz
İYİ Parti genel idare kurulu toplandı
Ümit Özdağ'dan Dervişoğlu'na tebrik mesajı
Dervişoğlu: Fakıbaba istifa etmeli, 'Ne mutlu Türk'üm diyene' demeyenlerin yeri yok
Dervişoğlu Çizgiyi Çekti: “Ne Mutlu Türk’üm Diyene” Diyemeyen Vekile Kapıyı Gösterdi!
