Mutlak Butlan Sonrası Mahkemeden Bir Karar Daha Gürsel Tekin’in Yerine Yeni Atama
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı’na kayyım olarak atanan Gürsel Tekin’in görevine, kurultay davasındaki “mutlak butlan” kararı sonrası son verildiği bildirildi. İstanbul örgütünde yeni bir yönetim süreci başladı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 38. Olağan Kurultayı ile ilgili Ankara 36. Bölge Adliye Mahkemesi tarafından verilen “iptal / mutlak butlan” kararı, parti yapısında ciddi değişikliklere yol açtı. Karar sonrası eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu yeniden genel başkanlığa iade edildi.
Kayyım Olarak Atanan Gürsel Tekin’in Görevi Sona Erdi
İstanbul İl Başkanlığı’nda daha önce kayyım olarak görevlendirilen Gürsel Tekin’in görevine mahkeme kararıyla son verildiği bildirildi. Bu gelişme, İstanbul örgütünde yeni bir idari boşluk ve yeniden yapılanma sürecini gündeme getirdi.
İstanbul İl Başkanlığı İçin Yeni Atama
Mahkeme kararına göre, İstanbul İl Başkanlığı’nda daha önce görev yapan yapıya ilişkin yeni bir düzenleme yapıldı. Canan Kaftancıoğlu’nun yerine vekalet eden Gülsüm Hale Özcömert Coşkun’un il başkanlığı görevine getirildiği ifade edildi.
CHP İstanbul Örgütünde Kritik Süreç
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı’nda yaşanan bu değişiklikler, örgüt içinde yeni bir kriz ve yeniden yapılanma sürecini beraberinde getirdi.
Siyasi Gündem Yakından Takip Ediliyor
Kararın ardından Ankara ve İstanbul’da siyasi hareketlilik artarken, gözler parti yönetiminden yapılacak resmi açıklamalara çevrildi.
Bakmadan Geçme
CHP İstanbul İl Başkanı Tekin, 'Arınmak zorundayız' dedi
Tekin: Suç ortaklığı bozulmazsa yoksulluk bitmez
Tekin: Ataşehir'deki olayları sonuna kadar takip edeceğiz
Gürsel Tekin: Ya CHP'li gibi davran ya da ayrıl
Gürsel Tekin'den Adalar'daki seçime tepki
Gürsel Tekin, partinin yeniden yapılanma sürecinin başlayacağını duyurdu
