Asayiş

Narkotik Şafak Operasyonu: 73 İlde Uyuşturucu Madde Satıcılarına Büyük Darbe

Türkiye genelinde uyuşturucu arzıyla mücadele kapsamında yürütülen kararlı operasyonlar hız kesmeden devam ediyor.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Narkotik Şafak Operasyonu: 73 İlde Uyuşturucu Madde Satıcılarına Büyük Darbe

 İçişleri Bakanlığı tarafından paylaşılan son verilere göre; 73 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen dev narko-operasyonlarda zehir şebekelerine ağır bir darbe indirildi.

Havadan ve Karadan Tam Saha Abluka

Cumhuriyet başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen operasyonlarda adeta bir ordu görev yaptı. Son bir haftaya damga vuran saha çalışmalarının teknik detayları ise şöyle:

Katılım: 1.544 ekip ve 3.982 personel bizzat görev aldı.

Teknolojik Destek: 17 hava aracı (İHA ve helikopterler) operasyonlara havadan destek verdi.

Narkotik Dedektör Köpekler: Hassas burunlu 47 narkotik köpeği, zulalanmış uyuşturucuların bulunmasında kritik rol oynadı.

Bilanço Ağır: 1 Tonun Üzerinde Zehir Ele Geçirildi

73 ildeki baskınlarda ele geçirilen maddelerin miktarı, operasyonun büyüklüğünü bir kez daha gözler önüne serdi. Yapılan aramalarda;

1 ton 134,5 kilogram uyuşturucu madde,412 bin adet uyuşturucu hap ele geçirilerek piyasaya sürülmesi engellendi.

475 Şüpheli Demir Parmaklıklar Ardında

Operasyonlar kapsamında gözaltına alınan 958 şüpheliden adliyeye sevk edilenlerin işlemleri büyük oranda tamamlandı. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 475’i tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 119 kişi hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı. Gözaltındaki diğer şüphelilerin emniyetteki sorgu ve işlemleri ise titizlikle sürdürülüyor.

Bakanlık, uyuşturucuyla mücadelenin "terörle mücadele" eş değerinde kararlılıkla devam edeceğinin altını çizdi.

Bu Yazıyı Paylaş