Nasreddin Hoca festivali için geri sayım: Renkli etkinlikler ve ünlü isimler Sivrihisar'da buluşuyor
Sivrihisar Belediyesi'nin düzenlediği Uluslararası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali, 29 Haziran-6 Temmuz 2026'da birbirinden renkli etkinlikler ve ünlü sanatçıların sahne alacağı konserlerle ziyaretçilerini bekliyor.

Sivrihisar Belediyesi'nin ev sahipliği yapacağı Uluslararası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali için heyecan dorukta. 29 Haziran - 6 Temmuz 2026 tarihleri arasında düzenlenecek olan bu büyük buluşma, hem kültürel mirası yaşatmayı hem de ilçenin tanıtımına katkı sağlamayı amaçlıyor.

SANAT VE EĞLENCENİN BULUŞMA NOKTASI
Festival programı, konserlerden sergilere, gösterilerden çeşitli kültürel aktivitelere kadar geniş bir yelpazede ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatacak. Özellikle üç gün sürecek konserler bölümünde, müzikseverler birbirinden sevilen sanatçıların performanslarıyla festival coşkusunu doyasıya hissedecek.

BELEDİYE BAŞKANINDAN DAVET
Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci, Nasreddin Hoca'nın hoşgörü ve birlik mesajlarını yaşatmak amacıyla düzenlenen festivalin bu yıl da dolu dolu geçeceğini belirtti. Dökmeci, "Kültürel zenginliklerimizi tanıtma fırsatı sunan bu festivalimize tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum. Birlik ve beraberliğimizi pekiştireceğimiz bu güzel organizasyonda herkesi aramızda görmekten mutluluk duyacağız." dedi. Festivalin konser programı ise şu şekilde: 3 Temmuz Cuma: Resul Dindar (20.00), Uğur Işılak (22.00) 4 Temmuz Cumartesi: Serkan Nişancı (20.00), Derya Bedavacı (22.00) 5 Temmuz Pazar: Deha Bilimlier (20.00), Ebru Yaşar (22.00)



