Gündem

NATO'ya Hayır Zirvesi'ne Katılacak Yabancılar Sınır Dışı Edildi: TİP'ten Sert Tepki

TİP, NATO karşıtı zirveye katılacak 5 yabancının sınır dışı edildiğini duyurarak, bu anti-demokratik adımı kınadı. Parti, tüm engellere rağmen zirvenin yapılacağını belirtti.
ANKA
ANKA
1 dk Sesli Dinle 0
NATO'ya Hayır Zirvesi'ne Katılacak Yabancılar Sınır Dışı Edildi: TİP'ten Sert Tepki

Türkiye İşçi Partisi (TİP), NATO karşıtı bir uluslararası zirveye katılmak üzere Türkiye'ye gelen beş yabancı uyruklu kişinin sınır dışı edildiğini duyurdu. Partiden yapılan açıklamada, İtalya ve Almanya'dan gelen temsilcilerin ülkeye girişlerinin engellendiği belirtildi.

ULUSLARARASI ZİRVEYE ENGELLER

Planlanan Uluslararası Anti-Emperyalist Barış Zirvesi'ne iştirak etmek üzere Türkiye'ye gelen İtalya-Halk Cephesi (Fronte Popolare) temsilcisi Alessio Arena, Almanya-SOL temsilcisi Chiara Stenger ve Almanya-Sol Parti (Die Linke) temsilcileri Stella Marie Tielker ile Jan Runge'nin Türkiye'ye girişlerinin engellendiği ve ülkelerine geri gönderildiği ifade edildi. TİP, bu durumu NATO müttefiki devletlerin "karanlık işbirliği" olarak nitelendirdi.

TİP'TEN ANTİ-DEMOKRATİK ADIM VURGUSU

TİP, "Emperyalist savaşlar, katliamlar ve Gazze'de soykırımla anılan bu dönemde barış isteyenlerin ortak sesini kısmak, ortak mücadelesini engellemek amacını taşıyan bu anti-demokratik adımı lanetliyoruz." açıklamasında bulundu. İktidarın bu adımının, İtalya ve Almanya'daki "gerici güçlerle" birlikte atıldığını savunan parti, tüm engellemelere rağmen zirvenin İstanbul Kadıköy'de planlandığı gibi gerçekleştirileceğini vurguladı. Parti, "Katil ABD öncülüğündeki NATO’ya karşı mücadelemizden tek bir geri adım atmayacağız." diyerek duruma tepki gösterdi.

Bu Yazıyı Paylaş