Gündem

NATO Zirvesi öncesi Ankara'da olağanüstü tedbirler: Meclis'te sert tepkiler!

TBMM'de NATO Zirvesi öncesi Ankara'daki olağanüstü tedbirler ve gözaltılar sert eleştirildi. Ekonomik sıkıntılar ve vakıf iddiaları da gündeme gelirken, muhalefet hak ve özgürlük kısıtlamalarına tepki gösterdi.
ANKA
ANKA
2 dk Sesli Dinle 0
NATO Zirvesi öncesi Ankara'da olağanüstü tedbirler: Meclis'te sert tepkiler!

TBMM Genel Kurulu'nda, yaklaşan NATO Zirvesi nedeniyle Ankara'da alınan olağanüstü güvenlik tedbirleri sert dille eleştirildi. Yeni Yol Partisi Grup Başkanı Mehmet Emin Ekmen, iktidara seslenerek, "Bu kadar yorulmanıza ve vatandaşı da bu kadar yormanıza gerek yok. Geliniz, NATO Zirvesi boyunca Ankara'yı tahliye edin. Ankara'yı boşaltalım, herkes köyüne gitsin." önerisinde bulundu.

GÖZALTILAR VE KISITLAMALAR TEPKİ ÇEKTİ

Ekmen, Türkiye tarihinde emsali az görülen idari ve adli tedbirlerin alındığını vurgulayarak, "Bu telaş, dostunuz Trump'ın gelmesinden mi kaynaklı?" sorusunu yöneltti. Ankara'da 241 kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini, İstanbul merkezli başka bir dosyada ise 24 kişinin daha gözaltında olduğunu belirten Ekmen, listede avukatlar, akademisyenler ve sivil toplum üyelerinin de bulunduğunu ifade etti. Bu durumun, yabancı liderleri ağırlama bahanesiyle ülkenin temel hak ve özgürlüklerinin kısıtlandığı şeklinde yorumlandı.

EKONOMİK SIKINTILAR VE VAKIF İDDİALARI GÜNDEMDE

İYİ Parti Grup Başkanvekili Uğur Poyraz, Yunus Emre Vakfı'ndaki "naylon fatura" iddialarına değinerek, vakfa 60 milyon liradan fazla karşılıksız para aktarıldığına dair iddiaları gündeme getirdi. Poyraz ayrıca, Samsun Şehir Hastanesi'ni kusurlu yapan firmaya yeni bir revizyon ihalesinin verildiğini belirtti. DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit ise ülkedeki açlık ve yoksulluk sorununa dikkat çekerek, asgari ücret ve emeklilere temmuz ayında ara zam yapılmasının bir lütuf değil, zorunluluk olduğunu savundu. CHP Grup Başkanvekili Murat Emir de emeklilerin kök maaş sorununun çözülerek en az asgari ücret düzeyinde bir düzenleme yapılması gerektiğini vurguladı. Emir, NATO Zirvesi bahanesiyle Türkiye'nin OHAL rejimine sürüklendiğini ve Meclis çalışmalarının aksatıldığını öne sürdü.

Bu Yazıyı Paylaş