Netanyahu Batı Şeria'da kapanma talimatı verdi
İsrail Başbakanı Netanyahu, El Halil'deki saldırı sonrası Batı Şeria'da tam kapanma talimatı verdi. Operasyonlarda iki Filistinli öldürüldü, ev ev arama ve gözaltılar yapılacak.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, El Halil kentinde yaşanan silahlı saldırının ardından Batı Şeria'da sıkı tedbirler alınması yönünde talimat verdi. Saldırıda iki İsrail askerinin hayatını kaybetmesi üzerine, El Halil kentinin derhal kapatılması ve Batı Şeria genelinde tam kapanma hazırlığı yapılması emredildi.
Saldırı sonrası operasyonlar
İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamaya göre, saldırının ardından iki Filistinli şüphelinin öldürüldüğü ve bölgede arama çalışmalarının devam ettiği bildirildi. El Halil yakınlarındaki Telem yerleşimi çevresinde güvenlik güçleri ile silahlı kişiler arasında çıkan çatışmada ise en az altı kişinin yaralandığı bilgisi paylaşıldı. Netanyahu, güvenlik yetkilileriyle gerçekleştirdiği değerlendirme toplantısının ardından, El Halil'e giriş ve çıkışların tamamen kapatılması ve Batı Şeria genelinde geniş çaplı bir operasyona hazırlık yapılması talimatını yineledi.
Ev ev arama ve gözaltılar
Netanyahu, İsrail ordusunun saldırganların geldiği mahallelere gireceğini, bölge sakinlerini tahliye edeceğini ve ev ev arama yapacağını belirtti. Bu operasyonlarla "terör altyapısının" yok edileceği vurgulanırken, "Batı Şeria'da geniş çaplı bir operasyona hazırız" ifadeleri kullanıldı. Filistin resmi haber ajansı WAFA ise İsrail güçlerinin El Halil'de evlere baskın düzenlediğini, bazı kişileri alıkoyup darp ettiğini ve üç Filistinliyi gözaltına aldığını bildirdi. Ayrıca, İsrail güçlerinin kent giriş ve çıkışlarını demir kapılarla kapattığı aktarıldı.
Bakmadan Geçme
Hakan Fidan’dan net İran uyarısı! İsrail’e tepki
MİA, İsrail'in yayılmacılığına dair yeni bir rapor yayımladı
Ömer Çelik: İsrail'in açıklamaları çaresizliğin göstergesi
Ömer Çelik, İsrail Savunma Bakanı Katz'a sert yanıt verdi
Duran: İsrail, Suriye topraklarındaki ihlallere son vermeli
İsrailli bakan Batı Şeria'da savaş çağrısı yaptı
