Netanyahu'dan Hamas'a ateşkes uyarısı: 'İsrail buna göre karşılık verecek
İsrail Başbakanı Netanyahu, Hamas'ı ateşkes ihlaliyle suçlayarak uyarıda bulundu ve İsrail'in gerekli karşılığı vereceğini açıkladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas'a ateşkese uyma çağrısında bulundu. Bu çağrı, Gazze'nin Refah kentinde bir İsrail subayının patlamada yaralanmasının ardından geldi ve Netanyahu, Hamas'ın ateşkesi ihlal ettiğini vurguladı.
HAMAS'A SERT UYARI
Netanyahu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Hamas'ın ateşkese uyması için gerekli adımların atılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Hamas'ın ABD Başkanı Donald Trump'ın 20 maddelik planını da ihlal ettiğini ifade ederek, durumun ciddiyetine dikkat çekti.
YÖNETİMDEN UZAKLAŞTIRMA TALEBİ
İsrail Başbakanı, Hamas'ın yönetimden uzaklaştırılmayı ve silahsızlandırılmayı kabul ettiğini öne sürdü. Bu iddiaya dayanarak, "İsrail buna göre karşılık verecektir" şeklinde kesin bir ifade kullanarak, bölgedeki gerilimin artabileceğine işaret etti.
BÖLGESEL GERİLİM YÜKSELİYOR
Netanyahu'nun bu açıklamaları, İsrail ile Hamas arasındaki gerginliğin tırmanabileceğini gösteriyor. Refah'taki patlama ve sonrasındaki gelişmeler, bölgede barışçıl çözüm arayışlarını zorlaştırabilir.
Bakmadan Geçme
ABD ve İran, ateşkes ihlalinde karşılıklı suçlamalarda bulundu
Trump'tan bölgeye ateşkes çağrısı: Tüm cephelerde barış bekliyoruz
İran'dan dikkat çeken açıklama: Ateşkes ihlali ve deniz ablukası gerilimin nedeni
Trump: Hem İsrail hem de İran ateşkes istiyor
Avrupa Birliği'nden İsrail ve Lübnan'a ateşkes çağrısı: Anlaşmaya uyun!
İsrail ve Lübnan’dan Şartlı Ateşkes Anlaşması
