Netanyahu: İran ile anlaşma mümkün değil
İsrail Başbakanı Netanyahu, İran rejimiyle diplomatik çözümün imkansız olduğunu belirtti ve ABD'nin yaptırım kararını olumlu karşıladı. Netanyahu, bölgedeki tehditlere karşı askeri operasyonların süreceğini vurguladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran yönetimiyle diplomatik bir anlaşmaya varılmasının imkansız olduğunu belirtti. Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump'ın Tahran'a yönelik ekonomik yaptırımları artırma kararını memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.
Trump ile görüşme detayları
Netanyahu, 28 Temmuz'da Beyaz Saray'da ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı görüşmede, İran'la ilgili seçenekleri ele aldıklarını söyledi. Görüşmelerde, "Oradaki grupla bir anlaşma yapılamayacağını kendilerine ilettim. Mevcut rejimle diplomatik bir anlaşma sağlamak imkansız" şeklinde konuştuğunu aktardı.
Yaptırımların İran üzerindeki etkisi
ABD yönetiminin İran'a yönelik yeni yaptırım kararlarını değerlendiren Netanyahu, bu adımın Tahran'ı ekonomik olarak daha da izole edeceğini savundu. Alınan kararların sadece İran'ı değil, rejime destek veren unsurları da hedef aldığını ileri süren Netanyahu, "Başkan Trump'ın attığı adım İran etrafındaki kuşatmayı daha da sıkılaştırmıştır. Bu son derece önemli bir gelişmedir" dedi.
Bölgesel tehditlere karşı duruş
İran ve bölgedeki diğer tehditlerle mücadelenin devam ettiğini vurgulayan Netanyahu, askeri operasyonların süreceği mesajını verdi. Olası bir saldırıya en sert şekilde karşılık vereceklerini belirten Netanyahu, "İran mücadelesi henüz bitmedi, bu süreci tamamlamamız gerekiyor. Gazze'de, Lübnan'da ve diğer tüm cephelerde kararlılığımızı sürdüreceğiz. Kendimizi savunmaya ve tehditleri bertaraf etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Bakmadan Geçme
Kılıçdaroğlu, Netanyahu'nun BM konuşmasına sert tepki verdi
Ümit Özdağ: Netanyahu'yu sandığa gömmek İsrail halkının görevi
Netanyahu'ya tepki sosyal medyada gündem oldu
AK Parti Sözcüsü Çelik, Netanyahu'nun sözlerine tepki gösterdi
Netanyahu BM'de Mamdani'yi hedef alacak
Türk havayolları İran seferlerini durdurdu
