Gündem

New York göklerinde Türk bayrağı dalgalandı, 43. Türk Günü Yürüyüşü için geri sayım başladı

New York'ta 43. Türk Günü Yürüyüşü öncesi Wall Street'te görkemli bayrak çekme töreni yapıldı. Mehter takımı performans sergiledi, etkinlik Türkiye'nin kültürel mirasını tanıtmayı amaçlıyor.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
New York göklerinde Türk bayrağı dalgalandı, 43. Türk Günü Yürüyüşü için geri sayım başladı

Amerika Birleşik Devletleri'nin New York şehrinde, geleneksel Türk Günü Yürüyüşü'nün 43'üncüsü öncesinde anlamlı bir bayrak çekme töreni gerçekleştirildi. İletişim Başkanlığı'nın himayesinde ve Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu'nun koordinasyonunda düzenlenen bu özel etkinlik, Wall Street'in kalbinde, Bowling Green Park'ta yapıldı.

New York göklerinde Türk bayrağı dalgalandı, 43. Türk Günü Yürüyüşü için geri sayım başladı 1

FİNANS MERKEZİNDE TÜRK BAYRAĞI COŞKUSU

Törene, Türkiye'nin New York Başkonsolosu Muhittin Ahmet Yazal, diplomatik misyonların temsilcileri, Türk okulları ile çeşitli dernek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda Türk vatandaşı katıldı. Saygı duruşu ve kısa konuşmaların ardından, finans dünyasının merkezi Wall Street'te Türk bayrağı göndere çekilirken katılımcılar büyük bir coşku yaşadı. Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı mehter takımının sergilediği performans ise törene ayrı bir renk kattı.

New York göklerinde Türk bayrağı dalgalandı, 43. Türk Günü Yürüyüşü için geri sayım başladı 2

TARİHİ YÜRÜYÜŞ VE KÜLTÜREL TANITIM

ABD'de 1981 yılında ASALA terör örgütünün Türk diplomatlarına yönelik saldırılarına tepki olarak başlatılan ve o günden bu yana gelenekselleşen Türk Günü Yürüyüşü, bu yıl 43'üncü kez düzenlenecek. Yürüyüş rotasında mehter takımının Türk marşlarını icra edeceği ve Madison Square Park'ta Türk müziğinin sevilen isimlerinin sahne alacağı belirtildi. Bu kapsamlı etkinlikler dizisiyle, Türkiye'nin zengin tarihi ve kültürel mirasının tanıtılması hedefleniyor.

New York göklerinde Türk bayrağı dalgalandı, 43. Türk Günü Yürüyüşü için geri sayım başladı 3

Bu Yazıyı Paylaş