Gündem

Numan Kurtulmuş: Türk Devleti bu meseleyle mücadele etmeli

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, çözüm sürecinin önemine vurgu yaparak, Türk Devleti'nin bu meselede kararlılıkla mücadele etmesi gerektiğini belirtti.
ANKA
ANKA
1 dk Sesli Dinle 0
Numan Kurtulmuş: Türk Devleti bu meseleyle mücadele etmeli

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, çözüm sürecine dair önemli açıklamalarda bulundu. “Bu anın vacibi, bunun kıymetini bilip bir an evvel uzatmadan bütün bu işleri tamamına erdirmek ve barış iklimini nihayetinde kalıcı bir kardeşliğe, toplumsal bir bütünleşmeye döndürebilmektir” dedi.

Çeşitli odaklar hesap yapıyor

Kurtulmuş, Türkiye'nin bu meseleden kurtulmaması için içeride ve dışarıda plan yapan birçok odak olduğunu belirtti. “467 oyla yasanın kabul edildiği gün, kim bilir hangi ülkede masaların üstüne haritalar konularak yeniden bir ayrılık senaryosu yazılmaya çalışıldı” ifadelerini kullandı.

Terörün maliyetleri büyük

Kurtulmuş, terör nedeniyle Türkiye'nin büyük şehirlerinin büyük zarara uğradığını ve alternatif maliyetlerin 2.3 trilyon dolara ulaştığını vurguladı. Ayrıca, geçmişte birçok siyasetçinin bu sorunu çözmek için risk aldığını hatırlatarak, “Ne zaman bir adım atılsa, birileri devreye girip süreçleri sabote etti” dedi.

Bu Yazıyı Paylaş