Gündem

Öcalan: Süreci baltalayanlar bana komplo kuruyor

PKK lideri Abdullah Öcalan, kendisine atfedilen sosyal medya paylaşımlarının gerçek dışı olduğunu belirterek, süreci baltalamaya çalışanların kendisine komplo kurduğunu savundu. Öcalan, toplumsal barış için çabalarını artıracağını vurguladı
ANKA
ANKA
1 dk Sesli Dinle 0
Öcalan: Süreci baltalayanlar bana komplo kuruyor

Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan, Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun çerçevesinde kurulan Takip ve Değerlendirme Kurulu'nun ilk toplantısıyla ilgili bir açıklama yaptı. DEM Parti İmralı Heyeti aracılığıyla iletilen mesajda Öcalan, son günlerde sosyal medyada kendisine atfedilen bilgilerin gerçek dışı olduğunu vurguladı.

Öcalan: Süreci baltalayanlar bana komplo kuruyor 1

Komplo ve provokasyon uyarısı

Öcalan, "Bu tarihî dönemde süreci akamete uğratmaya çalışan bazı çevrelerin girişimleri, bana karşı bir komplodur. Bu paylaşımlar süreç karşıtları tarafından geliştirilen provokatif hareketlerdir" ifadelerini kullandı. Kendisine atfedilen görüşme, isim, belge ve tutanakların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Bu durumun, toplumsal barış ve kardeşlik hukukunu inşa etme çabalarını baltalamaya yönelik bir hamle olduğunu savundu.

Öcalan: Süreci baltalayanlar bana komplo kuruyor 2

Süreç ilerliyor mesajı

Öcalan, "Sn. Cumhurbaşkanı ve Sn. Devlet Bahçeli’nin ortaya koydukları güçlü siyasi irade, çağrım üzerine yapılan silahlı mücadeleyi bırakma açıklaması, nihayetinde de siyasi partilerin sağladığı tarihî destek ile yasalaşan 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun' kapsamında oluşturulan kurulun ilk toplantısını dün gerçekleştirmesi, sürecin emin adımlarla ilerlediğinin net göstergesidir. Süreçte kritik bir aşamaya gelinmiştir." şeklinde konuştu. Toplumsal barış ve kardeşlik için gösterdiği çabaları artıracağını dile getiren Öcalan, herkesi sağduyulu ve bilinçli bir yaklaşımla sürece katkı sunmaya davet etti.

Bu Yazıyı Paylaş