Gündem

Ödemiş'te açılan İZMAR, şube sayısını 26'ya çıkardı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Ödemiş’te İZMAR’ın 26’ncı mağazasını açtı. Mağazada et, süt ürünleri ve kooperatiflerden alınan gıdalar satışa sunuluyor.
ANKA
ANKA
4 dk Sesli Dinle 0
Ödemiş'te açılan İZMAR, şube sayısını 26'ya çıkardı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İZMAR’ın 26’ncı mağazasını Ödemiş’te hizmete açtı. İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZTARIM AŞ’nin işlettiği mağaza, daha önce Ödemiş Belediyesi tarafından kullanılan Otamış Halkın Marketi’nin yerinde faaliyete başladı. Kurdele kesiminin ardından Tugay, mağazadan ilk alışverişi yaptı. Açılış törenine Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Halit Çelik, İZTARIM Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Kurtulan, AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Murat Öncel, Milliyetçi Hareket Partisi Ödemiş İlçe Başkanı Ceyhun Kınlı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Beyazıt Yumuk katıldı. Törende gaziler, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda Ödemişli de yer aldı.

Ödemiş\

Alışverişte yüzde 25 fiyat farkı

Tugay, İZMAR mağazalarında ürünlerin ortalama yüzde 25 daha düşük fiyatla satıldığını, 1000 liralık alışverişte 250 liranın vatandaşın cebinde kaldığını belirtti. Ürünlerin mümkün olduğunca üreticilerden ve kooperatiflerden alındığını, ödemelerin geciktirilmediğini söyledi. Et ve süt ürünlerine talebin yüksek olduğunu aktaran Tugay, mezbahalarda kesilen hayvanların etlerinin mağazalarda satışa sunulduğunu ifade etti. Tedarik altyapısı kurulmadan mağaza sayısını hızlı ve kontrolsüz biçimde artırmayacaklarını, sayının aşamalı olarak yükseleceğini bildirdi. Tugay, “Ucuz fiyat politikamız ise her zaman devam edecek” dedi. Küçük Menderes Havzası’ndaki tarım ve hayvancılığa değinen Tugay, bölgede tarıma dayalı sanayinin gelişmesi için destek vereceklerini söyledi. Gençlerin kendi ilçelerinde ve köylerinde çalışıp gelir elde edebilmesi, yerel üretimin karşılık bulması gerektiğini kaydetti. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal kalkınma programı hazırladığını, köy ve ilçeler için analizlere dayalı projeler geliştirileceğini belirtti. Esnaf, sanayici, iş insanları, sivil toplum kuruluşları ve devlet kurumlarına birlikte çalışma çağrısı yapan Tugay, gençlerin iş, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına yönelik imkânların artırılmasını istedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hükümet ve devlet kurumlarının desteğine değinen Tugay, İzmir’in farklı kurumlarca ziyaret edildiğini ve kentin geleceğinin görüşüldüğünü söyledi. “Hiç şüpheniz olmasın; İzmir’imizin dört bir köşesinde devletimizle beraber yoğun bir çalışma dönemini başlattık” diyen Tugay, Ödemiş ve İzmir’de yaşayanlara hizmet için görev süresi boyunca çalışacağını belirtti.

Ödemiş\

Gölcük için arıtma, nehir için temizlik çalışması

Ödemiş’in turizm merkezlerinin geliştirilmesinin belediyenin görevleri arasında olduğunu söyleyen Tugay, Gölcük’ün arıtma tesisinin yakın zamanda yapılacağını açıkladı. Küçük Menderes Nehri’ndeki kirliliğe yol açan kaynakları tek tek gidereceklerini belirten Tugay, sanayi, tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin daha planlı yürütülmesini ve katma değeri yüksek üretimi hedeflediklerini ifade etti. Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan, mağazanın daha önce Otamış Market olarak çalıştığını hatırlattı. Turan, “Bugün Ödemişlilerin et, süt, yoğurt ve temel gıda ürünlerine daha uygun fiyatlarla ulaşabileceği bir mağazayı hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Mağazanın açılmasına katkı sunan Cemil Tugay’a, belediye bürokratlarına, Ödemiş Belediye Meclisi ve Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerine teşekkür etti.

Ödemiş\

Şube ağı ve ürün fiyatları

Ödemiş şubesiyle 26 mağazaya ulaşan İZMAR; Bayraklı’da Özkanlar, Orgeneral Nafiz Gürman ve Osmangazi; Bornova’da Çamdibi, Doğanlar ve Erzene; Buca’da merkez, Gediz, ESHOT ve Sosyal Yaşam Kampüsü; Çiğli’de; Karabağlar’da Bozyaka; Karşıyaka’da Girne ve Nergiz; Konak’ta Gültepe ve Kemeraltı; Menemen’de merkez, Asarlık ve Ulukent; Gaziemir ve Aktepe’de; Aliağa, Tire ve Torbalı Ayrancılar’da hizmet veriyor. İZMAR mağazası olmayan yerlere gezici mağaza aracıyla ulaşılıyor. Şubeler pazar günleri dışında haftanın altı günü 10.00-19.00 saatlerinde açık. İzmirli üreticilerden alınan ürünler arasında, Ödemiş Et Entegre Tesisi’nde işlenen dana kuşbaşının kilogramı 750 lira, dana kıymanın kilogramı 650 lira. İzmirli üreticilerin sütlerinden 100. Yıl Bayındır Süt Fabrikası’nda hazırlanan 1,5 kilogram İZMAR Kaymaklı Yoğurt 90 lira, 1 litre İZMAR Tam Yağlı Süt 38 lira, 500 gram İZMAR Tam Yağlı Taze Kaşar Peyniri 189 lira, 500 gram İZMAR Taze Beyaz Peynir 130 lira, 1 litre İZMAR Şişe Ayran 50 lira ve 1 kilogram İZMAR Tereyağı 399 liradan satılıyor. Kooperatiflerden sağlanan 1 kilogram İZMAR Çay 250 lira, 5 litre İZMAR Sızma Zeytinyağı 1690 lira, 1 kilogram İZMAR Siyah ve Yeşil Zeytin 171,50 lira, 600 gram İZMAR Tahin 130 lira ve 800 gram İZMAR Üzüm Pekmezi 120 lira. Türkiye’nin farklı bölgelerindeki kooperatiflerden alınan yeşil ve siyah zeytin, bal, tahin, pekmez, çay ve zeytinyağının yanı sıra Şaşal Su ile Halk Ekmek ürünleri de raflarda yer alıyor.

Ödemiş\Ödemiş\Ödemiş\Ödemiş\Ödemiş\

Bakmadan Geçme

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş