Spor

Okan Buruk'tan tarihi iddia: 4 yıl üst üste şampiyonluk, yüzde 100 inanıyorum!

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, takımının önümüzdeki 4 yıl üst üste şampiyon olacağına yüzde 100 inandığını belirtti. Yoğun fikstür ve sakatlıklara rağmen oyuncularına güvendiğini vurgulayan Buruk, Osimhen'in önemine dikkat çekerek
DHA
DHA
2 dk Sesli Dinle 0
Okan Buruk'tan tarihi iddia: 4 yıl üst üste şampiyonluk, yüzde 100 inanıyorum!

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, önlerindeki kritik süreçte sarı-kırmızılı ekibin hedeflerine ulaşacağına dair tam bir inanç taşıdığını vurguladı. Buruk, "Puan kayıplarını birine yükleyeceksek o tabii ki teknik direktördür. Benim hatalarım, her şeyin sorumlusu benim. Bu zamana kadar böyle oldu. Oyuncularıma güveniyorum. Onlarla birlikte 4 sene üst üste şampiyon olacağımıza yüzde 100 inanıyorum. Bundan hiçbir şüphem yok." diyerek iddialı bir açıklama yaptı.

YOĞUN FİKSTÜR VE SAKATLIKLAR BİLE DURDURAMADI

Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri'nde basına açık yapılan antrenman öncesinde açıklamalarda bulunan Buruk, sezon başından beri yaşanan yoğun fikstür ve yaşanan sakatlıklara rağmen takımın gösterdiği performanstan memnun olduğunu belirtti. Şampiyonlar Ligi'ndeki başarılarına da değinen Buruk, "Hem Şampiyonlar Ligi hem lig hem de Türkiye Kupası, burada hedeflerimize gitmek için önemli bir yol kat ettik. Şampiyonlar Ligi performansımız, geçen senelere göre bir Türk takımının yakaladığı en yüksek performanslardan biriydi." dedi. Sakatlanan oyuncuların durumuna da değinen Buruk, Osimhen, Asprilla, Lang ve Yunus'un yaşadığı sorunlara rağmen takımın mücadele ettiğini kaydetti.

OSİMHEN BENZETMESİ VE KONSANTRE OLMA VURGUSU

Takımın yıldız oyuncusu Victor Osimhen'in önemine dikkat çeken Okan Buruk, "Madrid için Mbappe neyse, Bayern için Kane neyse Osimhen de Galatasaray için çok önemlidir." ifadesini kullandı. Oyuncuların mental olarak doygunluğa ulaşmadığını ve hala büyük bir istek taşıdıklarını belirten Buruk, "Ligde birinci durumdayız, Türkiye Kupası’nda çeyrek finaldeyiz, Şampiyonlar Ligi’nde son 16’yı gördüysek bu takımın mental olarak bir doygunluğu yok." şeklinde konuştu. Son 4 haftaya girilirken lig maçlarına daha net odaklanacaklarını ve kupaları kazanmak için mücadele edeceklerini sözlerine ekledi. Oyuncularının sezon başında şampiyonluk sözü verdiğini ve bunu yerine getireceklerine inancının tam olduğunu ifade etti.

Bu Yazıyı Paylaş