Gündem

Ömer Çelik, fon dolandırıcılığıyla mücadele edileceğini açıkladı

Ömer Çelik, fon dolandırıcılığına karşı kararlılık mesajı verdi. Sosyal medyada yapılan kötü paylaşımları lanetledi ve devletin tüm kurumlarının görev başında olduğunu belirtti.
ANKA
ANKA
1 dk Sesli Dinle 0
Ömer Çelik, fon dolandırıcılığıyla mücadele edileceğini açıkladı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, fon dolandırıcılığı konusuna dair önemli açıklamalarda bulundu.

Fon dolandırıcılığına karşı kararlılık

Çelik, “Bu fon şeytanlığının, bu fon dolandırıcılığının üzerine sonuna kadar gideceğiz” diyerek, kimlerin bu işin içinde olduğunun önemi olmadığını vurguladı. Siyasi linç ve himaye gibi yaklaşımların bu süreçte yer almayacağını belirtti. Çelik, hayatını kaybeden Üsküdar Belediye Başkan Vekili Dündar Ziya Gültekin için de başsağlığı dileyerek, sosyal medyada yaşanan çirkin paylaşımları lanetledi.

Yatırımcıların korunması için çalışmalar sürüyor

Sermaye Piyasası Kurulu tarafından tasfiyesine karar verilen bazı fonların adil ve şeffaf bir şekilde yönetileceğini ifade eden Çelik, hukuki güvence sağlanmasının önemli olduğunu söyledi. Ayrıca, fon dolandırıcılarının, meşru yatırımcılarla ayrılmasının gerekliliğini vurguladı. Çelik, “Devletin bütün kurumları bu meselenin açığa çıkması için çalışıyor” dedi. Çelik, Irak'taki politik gelişmelere de değinerek, Irak Türkmen Cephesi Başkanı Muhammed Seman Ağa’nın devlet bakanlığı görevine getirilmesini olumlu bir adım olarak değerlendirdi. Çelik, bölgedeki huzur ve güvenliğin sağlanması için işbirliklerinin önemine dikkat çekti.

Bu Yazıyı Paylaş