Onur Sefer cinayetinde 9 yıl sonra aile adalet arıyor
Tunceli'de 9 yıl önce otomobilinde ölü bulunan Onur Sefer'in ailesi, sonuçlanmayan soruşturma için Tunceli Adliyesi'ne başvurdu ancak savcı izinde olduğu için görüşme sağlayamadı. Aile, adaletin bir an önce yerini bulmasını istiyor.

Tunceli'nin Hozat ilçesinde 2017 yılında otomobilinde ölü bulunan 25 yaşındaki Onur Sefer'in ailesi, 9 yıldır sonuçlanmayan soruşturma hakkında bilgi almak ve dosya savcısıyla görüşmek üzere Tunceli Adliyesi'ne başvurdu. Ancak adli tatil iznini kullanan savcıyla aile bireyleri bir araya gelemedi.

Soruşturma 9 yıldır aydınlatılamadı
Olay, 7 Mayıs 2017 tarihinde Ergen Köyü mevkisinde Onur Sefer'in kendi aracında göğsünden vurulmuş halde bulunmasıyla ortaya çıkmıştı. Hozat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında hazırlanan otopsi raporunda, Sefer'in vücuduna iki ateşli silah mermisinin isabet ettiği tespit edilmişti. Aile, aradan geçen zamana ve dosyadaki 4 savcı değişimine rağmen cinayetin hala aydınlatılamamış olmasından büyük üzüntü duyuyor.

Adalet arayışı sürüyor
Onur Sefer'in kardeşi Metin Sefer, adliye çıkışında yaptığı açıklamada, 9 yıldır adalet peşinde koştuklarını belirtti. Sefer, “Babam ve annem perişan durumda. 9 yıl boyunca Hozat’ın savcılarının ayağına gittik. Her gittiğimizde izin, görev değişikliği gibi bahanelerle karşılaştık. Adalet peşindeyiz, bu adalet ne zaman gelecek? Savcılar şüpheliler hakkında işlem yapmıyor, parmak izi alınmamış. Bu dosyalar ne zaman tamamlanacak? Artık yeter, bu karanlık güçler kim?” şeklinde konuştu. Aile, Cumhurbaşkanı'na seslenerek olayın bir an önce aydınlatılmasını talep etti.
