Oregon, Ucuza Yükle ile lojistik modeli başlattı
Oregon Teknoloji, Ucuza Yükle ile lojistik sektöründe paylaşım ekonomisine dayalı yeni bir iş modeli başlattı. Model, girişimcilere hazır kurumsal yapı sunarak finansal riskleri ortadan kaldırıyor.

Oregon Teknoloji, yeni şirketi Ucuza Yükle ile paylaşım ekonomisine dayalı bir iş modeli kurduğunu duyurdu. Bu model, sermaye, güvenilirlik ve operasyonel maliyetler nedeniyle tek başına iş yapamayan girişimcilere, mevcut kurumsal yapı içinde kar ortağı olma imkanı sunuyor.
Girişimcilere hazır kurumsal yapı
Ucuza Yükle, Pendik'te 10 milyon dolarlık yatırımla faaliyete geçen yeni akıllı merkezini kullanarak, yeteneğine ve tecrübesine inanan lojistik profesyonellerine yüksek kazanç vaat ediyor. Oregon ve Ucuza Yükle CEO'su Selçuk Yılmaz, bu modelin lojistikte bir "verimlilik devrimi" yaratacağını söyledi. Yılmaz, “Biz Ucuza Yükle ile lojistikte bir verimlilik devrimi yapıyoruz. Girişimcilere sıfırdan dükkân açtırmak yerine hazır kurulu bir yapıda raf sunuyoruz. Yeteneğine güvenen profesyoneller için de finansal riski ortadan kaldırıyoruz” dedi.
Finansal güç ve dijital dönüşüm
Şirket, ödenmiş sermayesini 300 milyon TL'ye yükselttiğini açıkladı. Yılmaz, bu sermayenin girişimcilerin finansman ihtiyacını karşılamada güvence oluşturacağını belirtti. Projenin, lojistikte kapsamlı bir dijital dönüşüm hedeflediğini kaydeden Yılmaz, modelin iki yıldır test edildiğini söyledi. Yılmaz, “Bunun için ciddi bir veri tabanı, altyapı ve uzun vadeli hazırlık gerekiyor. Ucuza Yükle ile bugün bu dönüşümün ilk adımını atıyoruz” diye konuştu.
Küresel hedef ve yapay zeka
Ucuza Yükle, uluslararası taşımacılığa odaklanarak 10 yıl içinde 20 milyar dolar ciroya ulaşmayı hedefliyor. İspanya, İtalya ve Polonya gibi Avrupa ülkelerinde faaliyet göstermeyi planlıyor. Ucuza Yükle Ticari Direktörü Enes Kaya, yapay zekanın operasyonel süreçlerde kullanılarak girişimciler üzerindeki iş yükünü azaltacağını belirtti. Kaya, sistemin kara yolu taşımacılığının yanı sıra deniz, hava, demir yolu ve dron taşımacılığını da kapsayacağını ekledi.
Bakmadan Geçme
Türkiye ve Suriye ticaret hacmi hedefi 10 milyar dolar
İzfaş, Multimodal 2026'da Türk lojistik sektörünü dünyaya tanıttı
TIR dorseleri trenle taşınacak: Prototip vagonlar hazırlandı
İZFAŞ, Türk lojistik sektörünü İngiltere'ye taşıyacak dev organizasyon
Beykoz Üniversitesi'nde enerji ve lojistik zirvesi: Küresel sorunlar masaya yatırıldı
Omsan Lojistik ve Arca Savunma, denizde güçlerini birleştiriyor
