Asayiş

Orman yangınları soruşturmasında 11 kişi tutuklandı

Adalet Bakanı Akın Gürlek, orman yangınlarına ilişkin yürütülen soruşturmalarda 11 kişinin tutuklandığını ve 3 şüphelinin gözaltında olduğunu açıkladı.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Orman yangınları soruşturmasında 11 kişi tutuklandı

Adalet Bakanı Akın Gürlek, 1 Haziran 2026 tarihinden itibaren 22 ilde meydana gelen ve adli işlem yapılan 64 orman yangınına ilişkin 43 şüphelinin tespit edildiğini duyurdu.

Orman yangınları soruşturmasında 11 kişi tutuklandı 1

Tutuklamalar ve gözaltılar devam ediyor

Gürlek, bu şüphelilerden 11'inin tutuklandığını, 18'inin hakkında adli kontrol tedbiri uygulandığını ve 3 şüphelinin gözaltı işlemlerinin sürdüğünü belirtti. Yangınların çıkış nedenleri hakkında detaylı araştırmalar yapıldığını vurguladı.

Orman yangınları soruşturmasında 11 kişi tutuklandı 2

Adalet önünde hesap verecekler

Bakan Gürlek, “Nefesimiz, geleceğimiz ve gelecek nesillere bırakacağımız en kıymetli miraslardan biri olan Yeşil Vatanımızı tehdit eden orman yangınlarına ilişkin adli süreçleri kararlılıkla takip ediyoruz” dedi. Yangınların faillerinin adalet önünde hesap vereceğini ve hiçbir yangının faili meçhul kalmayacağını ifade etti.

Bu Yazıyı Paylaş