Gündem

ÖSYM hafta sonu 3 sınav düzenleyecek

ÖSYM, bu hafta sonu cumartesi e-YDS İngilizce, pazar günü ise Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavı'nı düzenleyecek. Toplamda 26 binin üzerinde aday sınava girecek.
ANKA
ANKA
2 dk Sesli Dinle 0
ÖSYM hafta sonu 3 sınav düzenleyecek

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, bu hafta sonu üç önemli sınavı gerçekleştirecek. Cumartesi günü Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS 2026/10 İngilizce) düzenlenirken, pazar günü ise Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı (2026-HMGS/2) ve İdari Yargı Ön Sınavı (2026-İYÖS) yapılacak.

Sınav detayları ve katılımcı sayıları

26 Eylül Cumartesi günü yapılacak e-YDS İngilizce sınavı, Adana, Ankara, İstanbul ve İzmir'deki e-sınav merkezlerinde 48 salonda gerçekleştirilecek. Sınav 13.45'te başlayacak ve adaylar 13.30'dan sonra salona alınmayacak. 80 soruluk test için adaylara 180 dakika süre verilecek; ek süre hakkı olan engelli adaylar 30 dakika daha kullanabilecek. Sınav sonuçları aynı gün açıklanacak. 27 Eylül Pazar günü yapılacak HMGS/2, 17 ilde 18 sınav merkezinde 43 bina ve 677 salonda, İYÖS ise 8 ilde 9 merkezde 11 bina ve 79 salonda yapılacak. Her iki sınav da test usulü olup, 120 çoktan seçmeli sorudan oluşacak. Sınavlarda ortak sorular bulunabilir. Başarılı sayılmak için 100 puan üzerinden en az 70 puan alınması gerekiyor. Sınavlar 10.15'te başlayacak ve 155 dakika sürecek. Adaylar 10.00'dan sonra binalara alınmayacak.

Kimler sınava girebilecek ve sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı'na hukuk fakültesi mezunları ve denklik belgesi almış yabancı hukuk fakültesi mezunları katılabilecek. İdari Yargı Ön Sınavı'na ise hukuk bilgisine sahip siyasal bilgiler, idari bilimler, iktisat ve maliye alanlarında lisansüstü eğitim almış veya denkliği bulunanlar başvurabilecek. Ek süre kullanacak adaylar 30 dakika ilave süreye sahip olacak. Her iki sınavın sonuçları 22 Ekim'de duyurulacak. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, e-YDS'ye 5.321, HMGS'ye 19.276 ve İYÖS'e 1.690 adayın başvurduğunu belirtti. Sınavlarda görev alacak personel sayısı 3.398 olarak açıklandı. Engelli adaylar ve şehit/gazi yakınları için özel düzenlemeler yapıldığı, 140 adayın sınav ücretinden muaf tutulduğu bilgisi de paylaşıldı.

Bu Yazıyı Paylaş